İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den grup toplantısında mesajlar: Terörü aklamaya çalışanların Gazi Meclis’te yeri yoktur

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasına 12 şehidimizi anarak başlayan İYİ Parti Lideri Meral Akşener, "Kürt vatandaşlarımızı, kendilerine kalkan olarak kullanıp terörü aklamaya kalkanların Gazi Meclisimizde yeri yoktur. 'Öcalan Kürtlerin bir değeridir' diye yapılan, bir açıklamanın da emir aldıkları hainlerin dışında bu vatanın hiçbir evladında, karşılığı yoktur" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den grup toplantısında mesajlar: Terörü aklamaya çalışanların Gazi Meclis’te yeri yoktur

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, "Adı sürekli değişen, terörist başına duyduğu sevdası bir türlü değişmeyen sözde siyasi partinin siyasi meşruiyeti yoktur" dedi. 

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Hepimizin yüreğini yakan, acı günlerden geçiyoruz. Evlere, ocaklara ateş düşüyor. Gencecik fidanlarımız, evlatlarımız, Mehmetçiklerimiz, toprağa düşüyor. Afyonkarahisar’dan, Ramazan Günay; Denizli’den, Mehmet Serinkan; Zonguldak’tan, İsmail Yazıcı; Tokat’tan, Yasin Karaca; Sinop’tan, Çağatay Erenoğlu; Malatya’dan, Emre Taşkın; Şanlıurfa’dan, Abdülkadir İyem; Yozgat’tan, Ahmet Arslan; Mardin’den, Cebrail Dündar; Kırıkkale’den, Semih Yılmaz; Elazığ’dan, Kemal Aslan; Manisa’dan, Enis Budak…

12 ilimizde; 12 yiğidimiz, 12 canımız, 12 evladımız. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. Yüce Allah onları, peygamber efendimize, komşu kılsın.

“BİZ PKK TERÖRÜNÜ AKLAMA PEŞİNE DÜŞENLERLE DE MÜCADELE EDİYORUZ”

Biz aynı zamanda milletin vicdanını temsil eden, bu kutlu çatının altında PKK terörünü, aklama peşine düşenlerle de mücadele ediyoruz. Terörist başına, methiyeler düzme yarışına girenlerle de mücadele ediyoruz.

Haine hain diyemeyen, sözde demokrasi havarisi riyakarlarla oy kazanma uğruna, bölücülüğe ses çıkaramayan koltuk meraklısı fırsatçılarla da mücadele ediyoruz.

“TERÖRİST BAŞINA SEVDASI DEĞİŞMEYEN PARTİNİN BİZİM GÖZÜMÜZDE SİYASİ MEŞRUİYETİ YOKTUR”

İşte bu yüzden, İYİ Parti olarak sonda söyleyeceğimizi, en başta söyleyelim. Adı sürekli olarak değişen; ama terörist başına duyduğu sevdası, bir türlü değişmeyen, bir sözde siyasi partinin bizim gözümüzde, siyasi meşruiyeti yoktur.

“TERÖRÜ AKLAMAYA KALKANLARIN GAZİ MECLİSİMİZDE YERİ YOKTUR”

Kürt vatandaşlarımızı, kendilerine kalkan olarak kullanıp terörü aklamaya kalkanların Gazi Meclisimizde yeri yoktur. 'Öcalan Kürtlerin bir değeridir' diye yapılan, bir açıklamanın da emir aldıkları hainlerin dışında bu vatanın hiçbir evladında, karşılığı yoktur.

Biz, İYİ Parti olarak on binlerce insanımızı, katleden bir caninin, 'Kürtlerin bir değeri' olarak pazarlanmasını, asla kabul etmiyoruz. Çünkü bizim için Kürtler elinde, on binlerin kanı olan bir teröristle, aynı cümlede anılamayacak kadar değerlidir. Çünkü Kürtler merttir, namusludur, vicdanlıdır. Kürtler bu vatanın, has ve şerefli evlatlarıdır.

"PKK'YI PUSULA GÖREN BU KİRLİ ZİHNİYETİ REDDEDİYORUZ"

Biz teröristbaşını lider, PKK’yı pusula, Kürtleri de pazarlıkta kullanılacak kaldıraç gören bu kirli zihniyeti reddediyoruz. Alın, o oylar sizin olsun. Alın, Türkiye düşmanlarına pirim veren, pısırık siyasetiniz sizin olsun. Alın, bölücülüğe yol veren, yılışık siyasetiniz sizin olsun.

Biz diyoruz ki önümüzdeki seçimler bir milat olsun. 31 Mart’ta Yüksek Seçim Kurulu milletimizin önüne, terörle iltisaklı adayları çıkartmasın. Seçimlerden sonra yaptığınız, 'derinlikli' soruşturmaları bu sefer, seçimlerden önce yapın.