Meral Akşener tv100'de konuştu: Kimseyle pazarlık yapmadım!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçerek başbakanlığa talip olmasıyla ilgili tv100 canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Akşener "2021 yılında cumhurbaşkanlığı adaylığından feragat ettim. Partim birinci parti çıkmalıdır, çıktığı takdirde ben başbakan olacağım dedim. Çıkmadığı takdirde olamazsın. Biz seçmene kendimizi doğru tanıtabilirsek birinci parti çıkarız. Çıkamadığımız zaman sayın Kılıçdaroğlu ve başka bir kişiyle herhangi bir pazarlık yapmadım" dedi.

Türk televizyon tarihinin sayılı isimleri arasında yer alan duayen televizyoncu Uğur Dündar, 'Haftanın Panoraması' programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i konuk olarak ağırladı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığından feragat ederek Başbakanlığa takip olması, altılı masanın cumhurbaşkanı adayının belirlenme sürecinde kazanacak aday kavramını vurgulaması ve masaya Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak getirilmesiyle ilgili Akşener açıklamalarda bulundu. 

"O GÜNLE BUGÜN ARASINDA HİÇBİR FARK YOK"
"İlginç bir dönemdi" diyen Akşener "Anadolu’da derler ki ‘bas müminin dalına gör ondaki imanı’… 2017 yılında programlar yapıldı. Bu ucube sistemin gelmemesi için sizin gibiler, benim gibiler inanılmaz bir güçle çalıştık. Bu ucube sistemin ne kadar yanlış bir sistem olduğunu anlattık. Herkes elinden gelen gayreti gösterdi, keşke hepiniz haksız çıksaydık ama haklı çıktı. Bizim partimizin kuruluşun anlamı; demokrasi, hukukun üstünlüğü, ekonomide liyakat ve şeffaflık, hesap verebilmek ve milletin sesini duymak ve duyurmaktır. O günle bugün arasında hiçbir fark yok." ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU VE BAŞKA BİR KİŞİYLE HERHANGİ BİR PAZARLIK YAPMADIM"
"2021 yılında cumhurbaşkanlığı adaylığından feragat ettim. Başbakanlığa adayım ama bunu da pazarlık konusu asla yapmadığımı defalarca söyledim. Partim birinci parti çıkmalıdır ve çıktığı takdirde ben başbakan olacağım. Çıkmadığı takdirde olamazsın. Biz seçmene kendimizi doğru tanıtabilirsek birinci parti çıkarız. Çıkamadığımız zaman sayın Kılıçdaroğlu ve başka bir kişiyle herhangi bir pazarlık yapmadım. Bunu da defalarca söyledim. Cumhurbaşkanlığının önde olduğu bir seçim." diye konuştu. 

"ADAYLIK DÖNEMİNDE BİR KRİZ ÇIKTI"
Altılı masada yaşanan krizle ilgili Akşener "Ayrıca bu partili cumhurbaşkanlığı meselesinin yaptığı yanlışlıklar bir insanın bir haftada 36 bin imza atmak zorunda olması ne demek? Aldığım bilgiye göre öyle. Yetkilerin devredilmesi gerekirken bir kişi de toplanması insan haklarına aykırı. Cumhurbaşkanlığını kazanmalıyız, ikincisi ise Meclis’i kazanmalıyız. Burada doğru söyleyecek birisine ihtiyaç var. Sonuçta bir 6’lı Masa kuruldu. Adaylık döneminde bir kriz çıktı, sonra tekrar ortak akıl devreye girdi ve bu formül üretildi." dedi.