Akşener'in çıkışına DEVA, Gelecek ve Saadet'ten ilk açıklama geldi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çıkışına Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi'nden ilk açıklama geldi. Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan "Olanda hayır vardır" ifadelerini kullanırken DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen "Nezaket, letafet, saygı, özsaygı en önemlisi hakikate sadakat yoksa gerisini konuşmaya gerek var mı?" dedi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya ise "Hiçbir şey şekilde bir dayatma söz konusu değil" dedi.

Akşener'in çıkışına DEVA, Gelecek ve Saadet'ten ilk açıklama geldi

Altılı Masa toplantısı sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Görüş ve önerilerimiz kesin bir biçimde reddedildi. Bu aşamada 6'lı masa bir ortak akıl platformu olmaktan çıktı. Buna boyun eğmeyiz." açıklamasını yaptı. Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik adaylık çağrısında bulundu. Akşener'in sözlerine Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi'nden tepki geldi. 

 "OLANDA HAYIR VARDIR"
Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Dün akşam iki televizyon yayınına bağlanarak, “Altı parti genel başkanının imza attığı açıklama” ne söylüyorsa onu anlattım. İmza attığımız evrakta ne söylemişsek aynı yerdeyiz. Olanda hayır vardır :)" ifadelerini kullandı.

"NEZAKET, LETAFET, SAYGI, ÖZSAYGI"
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ise Akşener'in açıklamalarına sosyal medya hesabından "Nezaket, letafet, saygı, özsaygı en önemlisi hakikate sadakat yoksa gerisini konuşmaya gerek var mı?" sözleriyle tepki gösterdi.

"DAYATMA SÖZ KONUSU DEĞİL"
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya katıldığı bir canlı yayında "Hiçbir şey şekilde bir dayatma söz konusu değil. Orada ortak bir kanaat meydana geldi, insanlar iradesini ortaya koydu. Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu ve Yavaş'la ilgili yaptığı değerlendirmelerin toplumda takip edildiğini biliyoruz. Ben nasıl CHP'li bir belediye başkanına, milletvekiline illa benim dediğim noktaya geleceksin şeklinde bir yaklaşım içinde olamazsam, CHP'nin 'Onlar görevlerine devam edecektir' açıklamasını nasıl yok sayabilirim. Dayatma söz konusu değil. İstişare şeklinde konuşuldu ve metne imza atılarak toplantıdan çıkıldı." dedi.