Akşener’in ‘dayatmaya boyun eğmeyeceğiz’ sözüne Davutoğlu'ndan yanıt geldi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "dayatmaya boyun eğmeyeceğiz" sözüne "Bütün partilerin fedakar katkıları ve emekleriyle ortaya koyduğumuz tarihi nitelikteki ortak mutabakat metinleri siyasi yöntem olarak tek aklin değil ortak aklın, dayatmanın değil istişarenin, rekabetin değil uzlaşmanın eseri olmuştur." diyerek yanıt verdi.

Akşener’in ‘dayatmaya boyun eğmeyeceğiz’ sözüne Davutoğlu'ndan yanıt geldi

Altılı Masa toplantısı sonrasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Görüş ve önerilerimiz kesin bir biçimde reddedildi. Bu aşamada 6'lı masa bir ortak akıl platformu olmaktan çıktı. Dayatmaya boyun eğmeyeceğiz." açıklamasını yaptı. Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik adaylık çağrısında bulundu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarına yanıt verdi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle;


"MİLLET İTTİFAKI BİR KİŞİNİN CUMHURBAŞKANLIĞI, BİR PARTİNİN İKTİDAR YA DA PARTİLER GRUBUNUN KOALİSYONU DEĞİL"
"Gelecek Partisi olarak bizim için Millet İttifakı bir kişinin cumhurbaşkanlığı, bir partinin iktidar ya da partiler grubunun koalisyonu değil, gücünü derin millet vicdanından, iki yüzyıllık siyasi tarih birikiminden ve tecrübesinden alan bir toplumsal barış projesidir. İktidarın kutuplaştırma stratejisine meydan okuyan, milletimize büyük umut kaynağı olan bu toplumsal barış projesinin aynı kararlılıkla devamı ve başarısı her türlü siyasi hesabın üstündedir.

"MUTABAKAT METİNLERİ TEK AKLİN DEĞİL ORTAK AKLIN, DAYATMANIN DEĞİL İSTİŞARENİN, REKABETİN DEĞİL UZLAŞMANIN ESERİ OLMUŞTUR"
Bütün partilerin fedakar katkıları ve emekleriyle ortaya koyduğumuz tarihi nitelikteki ortak mutabakat metinleri siyasi yöntem olarak tek aklin değil ortak aklın, dayatmanın değil istişarenin, rekabetin değil uzlaşmanın eseri olmuştur. Meselemiz tek kişinin iradesinin hakim olduğu ucube sistemin mantığını benimseyerek cumhurbaşkanlığı makamını asla bir isme endekslemek değildir. Cumhurbaşkanı adayımız kazandığında, hiçbir toplum kesiminin "biz kaybettik" hissine sahip olmayacağı bir ortak akıl ve yönetim kültürü egemen olacaktır.

"YOLUMUZA KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ"
Bu kararlılıkla Gelecek Partisi'nin bugüne kadar attığı tüm imzaların arkasında durarak yoluna devam edeceğini vurgular, bu zorlu süreçte omuz omuza emek vermiş herkesi aklıselim içinde davranmaya davet ederim. Milletimiz büyük bir felaketin acısını yaşarken tarihi sorumluluğumuzun bir gereği olarak hiçbir siyasi ikbal düşüncesi içinde olmaksızın yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz."