İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu Pazar Siyaseti'nde! "Türkiye’nin enerjisini kanayan yaralara harcayalım"

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti programında önemli açıklamalarda bulundu. Gündemde oldukça yer alan 'Başörtüsü anayasası' ile ilgili 'gelen metni partimiz olarak oturup tartışıp oyumuzu veririz' diyen Tatlıoğlu, "Toplumun %71’i böyle bir meselenin olmadığını söylüyor. Bu mesele Genel Başkan’ın tabiriyle ‘Kapanan bir yara’, Türkiye’nin enerjisini kanayan yaralara harcayalım." dedi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Pınar Işık Ardor'un sunduğu Pazar Siyaseti programında önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu'nun açıklamalarından önemli satır başlıkları:

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı ve Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu medyada çok yer almamasını yoğun bir tempoyla çalışmasına ve medya programlarında eş değerlilik olmamasının sebep olduğunu söyledi. Tatlıoğlu, "Yoğun bir çalışmamız var, medyanın da bu programlarında eşdeğerlilik arıyoruz. Medyada topluma görünmenin bir şekli var, siyasal sorumluluğu olmayan birçok katılımcıyla çıkmak seçmen tarafından doğru bulunmuyor."

TOGG açılışına davet polemiği

TOGG'un yapılmasına karşı olmadıklarını ranta karşı olduklarını söyleyen Tatlıoğlu, "TOGG, Türkiye’yi yönetenlere güzel bir mesajdır. Türkiye’nin insanına güvendiğinizde ve liyakate uyulduğunda ortaya bir ürünün çıkacağının göstergesidir. İnşallah Türkiye’ye çok katkısı olacaktır." dedi.

İYİ Parti Genel Meral Akşener'in toplantıya katılammasının programa uymamasından ve son dakika gelişen üzücü vefat haberinden dolayı olmasını söyleyen Tatlıoğlu, şu ifadelerde açıkladı: "Sayın Genel Başkan dün Konya İl Başkanımız vefat etti ve onun cenazesine katıldı. Biz genel olarak Türkiye’de yapılan bu tür projelerde partimizi temsil ediyoruz. Biz Türkiye’de merkezi temsil eden bir partiyiz, AK Parti sonrasına çalışıyorsak, bu tür projelerin başlangıcında, bilgilendirmesine katılıyoruz. Bunlar bizim ülkemizin projeleri, bu projenin yanındayız."

"İYİ Parti’nin siyasette cazibe merkezi olması"

Ahmet Eşref Fakıbaba, Turhan Çömez vve Kürşad Zorlu gibi önemli isimlerin İYİ Parti'ye transferleri hakkında konuşan Tatlıoğlu, "Sayın Fakıbaba’nın da Turhan Bey’inde, Kürşat hocanın da katılımları yerelle ilgili değil, bu İYİ Parti’nin siyasette cazibe merkezi olmasının ve makule yürümesinin karşılığı" dedi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu Pazar Siyaseti'nde! "Türkiye’nin enerjisini kanayan yaralara harcayalım" - Resim : 1

"Aramızda görmekten mutlu oluruz"

Geçtiğimiz günlerde katılıdğı programda 6'lı masaya "Bizi Millet İttifakına alın" çağrısı yapan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın açıklamasıyla ilgili Tatlıoğlu, "BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın bizim partimizle veya Millet İttifakı’yla ilgili düşünceleri zaten olumlu. Bir siyasi parti olarak kendisini oraya konumlandırmak istiyor. Sayın Genel Başkan’da kendilerini aramızda görmekten mutlu olacağımızı dile getirdi." şeklinde açıkladı.

"Öngördüğümüz parlamenter sistemi"

Tatlıoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı değil de Başbakanlık istemesenini sebebini "Bizim tabanımızda Sayın Genel Başkan üzerinden Türkiye’yi yönetme iddiamız hiç bitmedi ama Sayın Genel Başkan bunu Başbakanlık olarak tarif etti çünkü bizim öngördüğümüz parlamenter sisteminde yürütme ve fonksiyonel sistem Başbakanda." şeklinde açıkladı.

Gönlündeki Cumhurbaşkanı adayı kim?

İsmail Tatlıoğlu'nun gönlündeki Cumhurbaşkanı kim sorusuna "Genel Başkanın olmasını arzu ederim ama Başbakanlık iddiası koydu çünkü Türkiye’yi bizim sistemde Başbakan yönetecek ve bunu yapması Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e inandığının göstergesidir" dedi.

"Önümüzdeki seçim referandum havasında"

2023 seçimlerinin referandum havasında gerçekleşeceğini söyleyen Tatlıoğlu, "Türkiye’de bugünkü sistemden memnun olanlar Tayyip Bey’le devam etsin. Değişim isteyenler, daha güçlü bir Türkiye isteyenler diğer tarafı. Önümüzdeki seçimin adeta yeni bir referandum havasında iki sistem arasında geçmesini istiyoruz, aday değil"

"2018’de bir ittifak olduk ve AK Parti kanun yapıcı olmaktan çıktı"

CHP ve İYİ Pati'nin ittifak olmasının ülkeye yararlı olduğunu söyleyen Tatlıoğlu, "5 yıl içerisinde CHP ve İYİ Parti mutfağı birçok sorun yaşadı ama hepsini çözdüler. 2018’de bir ittifak olduk ve AK Parti kanun yapıcı olmaktan çıktı. 2019 yerel seçimlerinde CHP ayrı girmeyi seçti ama Genel Başkan zorladı, CHP’yi ikna etti." şeklinde ifade etti.

"Seçilecek adayla çıkıp parlamenter sisteme geçmek istiyoruz"

"Türkiye’de grubu bulunan 5 siyasi parti var. Bu 5 siyasi partide siyasette etkin rol oynamanın yollarına bakıyorlar. Burada temel olarak toplumun iradesine güvenip bir yürüyüş yapmak lazım. Biz seçilecek bir adayla çıkıp parlamenter sisteme geçmek istiyoruz."

Kılıçdaroğlu seçilecek aday mıdır?

"CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olduğu söylemleri var biz buna saygı gösteriyoruz. CHP’nin Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı göstermesinden rahatsız olmuyoruz."

‘Türkiye Yüzyılı’ programından etkilendiniz mi?

"Anladım ki Sayın Erdoğan’ın bu millete vereceği bir şeyi kalmamış ‘Türkiye Yüzyılı’ bunu söyledi bize çünkü ‘Türkiye Yüzyılı’ Türkiye’yi ne yaptı, nereye getireceği konusunda bir çizgi yok."

Başörtüsü anayasa tartışması

Toplumun kendine göre ahlak kuralları olduğunu söyleyen Tatlıoğlu, "Millet için uygun olana evet uygun olmayana hayır diyen partiyiz. İnsanların kıyafetine karışmak ayıptır. Toplumun %71’i böyle bir meselenin olmadığını söylüyor. Bu mesele Genel Başkan’ın tabiriyle ‘Kapanan bir yara’, Türkiye’nin enerjisini kanayan yaralara harcayalım. İYİ Parti olarak meseleye Türkiye'nin enerjisini kanayan yaralara harcanmasını istiyoruz. Türkiye'de toplam döviz mevduatı yüzde 71'e çıkmış. İktidar değişirse bu para ekonomiye akacak ve Türkiye canlanacak. Türkiye'nin sorunu çok ama çözümü de kolay. İrade gösteren siyasel iktidar için her alanda çok hızlı mesefa alırız. Biz kapanan bir yaranın tekrar deşilmesini tekrar değerler üzerinden bir mücadeleye girilmesini doğru bulmuyoruz." dedi.