İYİ Parti ve CHP'den yerel seçim açıklaması! İşbirliği olacak mı?

Muhalefet partileri yerel seçimlerde ne yapacakları konusunda farklı yaklaşımlara sahip. İYİ Parti işbirliğine kapıları kapattı ve her ilde kendi adaylarını çıkartacaklarını belirtiyor. CHP ise kurultay sonrasına işaret ederek yetkili kurullarında yerel seçimde iş birliği konusunu görüşecek. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, tv100'e açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti, yerel seçimlere kendi adaylarıyla katılma kararlılığında. İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Genel İdare Kurulu'nda aldığımız karar geçerli. Yeni bir kararla bu değişebilir, eğer böyle bir değişiklik olmazsa bu karar geçerlidir" dedi. Dervişoğlu, İYİ Parti'nin Türkiye'nin bütün seçim çevrelerinde kendi adaylarıyla yerel seçimlere katılma kararı aldığı belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi, 4-5 Kasım'da yapılacak olan kurultaya hazırlanır. Yerel seçim çalışmaları bu kurultay sonrasına kalacak. CHP Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, henüz bir randevu talebinin olmadığını, yetkili kurulların konuyu tartışarak karar alacağını belirterek "Henüz bir randevu talebi yok yetkili kurullar bunu konuşacak bir yol alacaktır. Bizde kurum ve kurullar vardır karar mekanizmalarında konu tartışılır ona göre bir tavır sergilenir" dedi.