İYİ Parti'de bir toplu istifa depremi daha! Kars İl Yönetim Kurulu ve çok sayıda üye istifa etti

tv100.com Yazarı Barış Yarkadaş, İYİ Parti Kars İl Yönetim Kurulu'ndan 22 kişi ve çok sayıda parti üyesinin istifa ettiğini duyurdu.

İYİ Parti'de bir toplu istifa depremi daha! Kars İl Yönetim Kurulu ve çok sayıda üye istifa etti

Yerel seçime tek başına girme kararı alan İYİ Parti'de istifa dalgası sürüyor. tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Kars İl Yönetim Kurulu'nun partilerinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifasını sunan Yönetim Kurulu üyerilerinin yaptığı yazılı açıklamada yönetimde yer alan 22 kişi ve çok fazla üyenin istifa ettiği belirtildi.

Yönetim Kurulu üyeleri basın kuruluşlarına şu notu gönderdi:

İYİ Parti kurulduğu günden bugüne kadar parti yönetim kurulunda yedi yıldan beri görev yapan üç kişi belediye başkan aday adaylığını açıklamışlardır. Genel Merkez yayınladığı genelgede son başvuru tarihini 22 Aralık 2023 olarak belirlemiştir. Buna rağmen üç arkadaşımız olan Nebi Arığ, Ömer Baran Yeşilbağ, Muzaffer Melih Sadak aday adayı olarak il yönetimine müracaat etmelerine rağmen genel merkezce başvuruları dikkate alınmayarak son başvuru tarihini beklemeden 15 Aralık 2023 tarihinde aday ilan edilmiştir. Durumu görüştüğümüz yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, biz aday adaylarına, "Yetki Genel Merkezdedir" il teşkilatını tanımadıklarını ifade edereki "Biz burada Genel Merkez olarak istediğimiz adayı belirleriz" ifadesinde bulunmuştur. Bu partide altı yıldan beri verdiğimiz hizmeti Kars halkının takdirine, sayın Genel Başkan'ın vicdanına havale ediyoruz. Aşağıda adı soyadı yazılı olan il yönetim kurulu üyeleri olarak İYİ Parti'deki görevlerimizden ve üyelikten istifa ediyoruz.

Nebi Arığ Ömer

Ömer Baran Yeşilbağ

Muzaffer Melih Sadak

Mustafa Araz

Melih Kural

Murat Erben

Rahim Arığ

Kerim Ödünçtimur

Yavuz Kanbay

Haşim Çiftçi

Şengül Arığ

Adem Sevgi

Gülay Yeşilbağ

Bayram Arastur

Turan Edizer

Nevzat İrenci

Sevda Alsanç

Nihat Baydağ

Muharrem Alin

Atanur Kurban

Murat Karabıyık

Kemalettin Kavanaş

Bu isimler, yönetim kurulunda görev yapan arkadaşlar, ayrıca çok fazla sayıda üye istifa etmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.