İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta: Asgari ücret temmuz ayında güncellenmeli

Tv100 ekranlarında yayınlanan Pazar Siyaseti programına konuk olan İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, önemli açıklamalarda bulundu. Usta, "Asgari ücrete temmuz ayında güncelleme yapılması gerekiyor" dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta,  Pınar Işık Ardor’un sunduğu Pazar Siyaseti programına konuk oldu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Usta, asgari ücrete temmuz ayında tekrar güncelleme yapılması gerektiğini söyledi. 

"Asgari ücret temmuz ayında güncellenmeli"

İYİ Parti'nin Grup Başkanvekili Erhan Usta, "Biz İYİ Parti olarak 5 Kasım'da bir önerge ile asgari ücretin 4 bin lira olması gerektiğini söylemiştik. Bizim bile söylediğimiz rakamın üzerinde verildi. Ama bizim bunu söylediğimiz zamanki ekonomik konjonktür ile şimdiki çok farklı. Aslında şunu düşünmek lazım; önümüzdeki yıl nasıl bir enflasyon düşünülerek bu artış verildi. Bu ayın sonunda TUİK çok baskılama yapmazsa yüzde 10 civarı bir enflasyon göreceğiz neredeyse. Asgari ücret güzel bir artış oldu ama eğer yüksek bir enflasyon yaşayacaksak kaşıkla verdiğini kepçe ile alacak. O yüzden önerimiz, temmuz ayında tekrar güncelleme yapılmalı" ifadelerini kullandı. 

"Bizim onlarla uzaktan yakından işimiz yok"

İYİ Parti'nin Grup Başkanvekili Erhan Usta, "O sözler bizim nazarımızda yok hükmünde sözler.. Bu beyanatı kimler verdirtiyor, bu beyanatın bize zararı var. Bizim uzaktan yakından bunlarla bir işimiz yok, biz bunlara terörist demişiz. Bu beyanatın halk nezdinde bizim itibarımıza zararı var" dedi.