İYİ Parti'nin kararının perde arkasında ne oldu? Mehmet Aslan tv100'de anlattı: Ben 'evet' oyu kullandım! Saatler süren tartışmalar oldu!

CHP'nin işbirliği teklifi İYİ Parti Genel İdare Kurulu'na reddedildi. İYİ Parti GİK Üyesi Mehmet Aslan, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda "Ben bundan 3 ay önceki GİK’te evet kullanan 5 kişiden biriyim bugün de aynısını yaptım. Bugün Akşener herkesi özgür bıraktı, saatler süren tartışmalar oldu. Fikirler beyan edildi. Biz birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için yola çıkmıyoruz. Biz Türk milletine belediyecilik anlamında hizmet etmek için yola çıkıyoruz. Biz hizmet etmek istiyoruz" dedi.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, iletişimci-yazar Ferhat Murat, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda (GİK) CHP'nin yerel seçimlerde iş birliği teklifini oy çoğunluğuyla reddetme kararı programda masaya yatırıldı.

tv100 yayınına konuk olan İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Aslan şu açıklamalarda bulundu:

"3 AY ÖNCEKİ GİK’TE EVET KULLANAN 5 KİŞİDEN BİRİYİM BUGÜN DE AYNISINI YAPTIM"
Hacır'ın "Siz evet oyu mu kullandınız değil mi yani CHP ile iş birliği yapılmalıdır dediniz?" sorusuna Aslan "Ben bundan 3 ay önceki GİK’te evet kullanan 5 kişiden biriyim bugün de aynısını yaptım." yanıtını verdi. 

"SAATLER SÜREN TARTIŞMALAR OLDU"
Aslan "Bu saatten sonra benim oyumun önemi yok. Genel İdare Kurulu olarak bir demokrasi şöleni gerçekleşti. Bugün Akşener herkesi özgür bıraktı, saatler süren tartışmalar oldu. Fikirler beyan edildi. Oylama gizli yapıldı, orada bile son derece demokratik bir şekile oylama yapıldı. Bu partimizin ne kadar demokrasiye önem verdiğini gösteriyor. Ben de kararın böyle çıkacağını bekliyordum. " dedi.

"BİZ BİRİLERİNE KAZANDIRMAK VEYA KAYBETTİRMEK İÇİN YOLA ÇIKMIYORUZ"
Büyükşehirlerle ilgili Aslan "Biz birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için yola çıkmıyoruz. Biz Türk milletine belediyecilik anlamında hizmet etmek için yola çıkıyoruz. Biz hizmet etmek istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

"AKŞENER, ‘TAMAM BİR DAHA SORALIM’ DEDİ BU ÇOK BÜYÜK BİR NEZAKETTİR"
Gürel'in "Büyükşehirlerde eğer iddialı bir yarış içinde olmazsanız ve İmamoğlu veya Yavaş kaybederse kaybettiren olma riskine gireceksiniz bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Aslan "Niye kaybettiren olalım? Kendi iç kavgalarını İYİ Parti üzerinden götürmesin kimse buna gerek de yok. CHP demokratik olarak bir kongre yaptı ve Özgür Özel genel başkan seçildi ve bir nezahet ziyaretinde bulundular. Genel Başkanımıza ‘Kararınızı gözden geçirebilir misiniz_?’ dediler. Sayın Genel Başkan ‘Aynı şeyi neden oylayalım?’ da diyebilirdi. ‘Tamam bir daha soralım’ dedi bu çok büyük bir nezakettir." yanıtını verdi

"2019 SEÇİMLERİNİN NE KADAR ÜSTÜNDE OY ALIRSAK BU BİR BAŞARIDIR"
Yarkadaş'ın "Evet diyenler neden evet dedi hayır diyenler neden hayır dedi bir de bu sürecin sonunda İYİ Parti hiçbir il ve büyükşehir belediyesini kazanamazsa 31 Mart akşamı ‘Biz siyasi bir intihara başvurmuşuz’ der misiniz? İYİ Parti’nin ondan sonraki yol haritası nasıl oldunuz?" sorusuna Aslan "28 Mayıs akşamı siyasi intihar ettik diyen oldu mu? Şu an mevcut belediyelerimizin üstüne ne kadar belediye koyarsak bu bir başarıdır. 2019 seçimlerinin ne kadar üstünde oy alırsak bu bir başarıdır. Biz bunu karşımıza alıp emsal koyuyoruz." diyerek yanıtladı. 

"200 NÜFUSLU BİR İLÇEDE BİLE EN AZ 2 ADAY ADAYIMIZ VAR"
Her il ve ilçede adayları olduklarını belirten Aslan "En ücra köşede bile en az 2 aday adayımız var. 200 nüfuslu bir ilçede bile en az 2 aday adayımız var." dedi.

Ayrıntılar geliyor...