İYİ Parti’nin temayül yoklamasında kavga! İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel tv100’e konuştu: Kavganın sebebi ne, taraflar kimler?

Ankara'da İYİ Parti'nin ön seçimlerinde Şenol Sunat ile Adnan Beker arasında başlayan mükerrer oy tartışması gergin anların yaşanmasına neden oldu. Yaşananların ardından tv100 ekibi de saldırıya uğradı. tv100’de yayınlanan Oğuz Haksever ile Günün Gündemi programına bağlanan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, “Her şeyden önce başta çok değerli tv100 muhabiri Sibel Can olmak üzere yaşanan tasvip etmek mümkün değil. Bu yaşananları kınıyorum” ifadelerini kullandı.

14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimi için İYİ Parti Ankara 2. Bölge milletvekili aday adaylığı için yapılan temayül yoklamasında tartışma yaşandı. Büyüyen tartışma kavgaya dönüştü.

OLAY SIRASINDA TV100 EKİBİNE DE SALDIRIDA BULUNULDU

İYİ Parti Seçim İşleri Başkanı ve Ankara Milletvekili Şenol Sunat'ın saldırı talimatı üzerine ortalık karıştı. Olay sırasında tv100 muhabiri Sibel Can'a da saldırıda bulunuldu.

“UMARIM İYİ PARTİ’DEN BU KONUDA ÖZÜR, DÜZELTME GELİR”

Sevilay Yılman, yaşanan durumlara tepki göstererek, “Öfkelerinizi gazetecilerin üstünde test etmeyin. Onlar görevlerini yapıyor, onların yaptıkları sizin politikanızı halka iletmek, sizin temsilcileriniziz biz. Umarım İYİ Parti’den bu konuda özür, düzeltme gelir” ifadelerini kullandı.

tv100 ekranlarında her pazar akşamı yayınlanan Oğuz Haksever ile Günün Gündemi programına canlı bağlantı ile bağlanan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, “Yaşanan hadiseleri ben de sizin gözünüzden gördüm. Her şeyden önce başta çok değerli tv100 muhabiri Sibel Can olmak üzere yaşanan tasvip etmek mümkün değil. Bu yaşananları kınıyorum. Orada Türk milletine haber ulaştırma, çaba ve gayret içerisindeki herkese saygı duyulmak zorunda olması gerektiğine inanan birisiyim” ifadelerini kullandı.

"BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ"

Fuat Uğur ise, "Bu tür şeyleri İYİ Parti’de duyduğumuz zaman 12 Eylül öncesinin ve sonrasının travmatik olaylarını hatırlıyorum. Böyle bir şey olmaz, İYİ Parti’de bu kadar kolay silah çekiliyor olması ve ateşleniyor olması çok tehlikeli" dedi.