İYİ Parti'nin yerel seçimde ittifak için şartı ne? "Akşener'e çok yakın bir isimle görüştüm" diyerek Deniz Gürel anlattı!

tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel, yerel seçimlere ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yakın bir isimle görüştüğünü belirtti. Gürel, Akşener'e yakın ismin"İttifaka şuan uzağız, partimiz aldığı genel idare kurulunu bugün uygulamaya aşamasında ancak ittifak şartı oluşursa bunun koşulu 2019’daki gibi olmaz. Eğer Kadıköy’ü, Şişli’yi veriyorsak Bakırköy’ü alırız." dediğini aktardı.

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu. Yerel seçimler yaklaşırken Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti arasında ittifak olup olmayacağı tartışılıyor.

"İTTİFAK ŞARTI OLUŞURSA BUNUN KOŞULU 2019’DAKİ GİBİ OLMAZ"
Deniz Gürel, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e yakın bir isimle ittifak tartışmaları üzerine yaptığı görüşmeyi "Önemli bir bilgi vereyim. Sayın Özgür Özel’le Sayın Meral Akşener önümüzdeki günlerde görüşecek. Bu görüşmede illaki bir siyasi tasarım konuşulacak. Parti 81 ilde kendi adaylarımızı çıkaracağız dedi. Bu karar değişmeyecek bir karar değil. Akşener’e çok yakın bir isimle görüşmemizde bana ittifak olabilme koşuluyla ilgili “İttifaka şuan uzağız, partimiz aldığı genel idare kurulunu bugün uygulamaya aşamasında ancak ittifak şartı oluşursa bunun koşulu 2019’daki gibi olmaz. Eğer Kadıköy’ü, Şişli’yi veriyorsak Bakırköy’ü alırız. Öyle bize AK Parti ve MHP’nin karşısında kazanamayacağız belediyelerle ilgili teklifleri konuşma konusu bile değil” dedi." sözleriyle aktardı.