İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası’nda bulunan yanardağ patladı

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası’nda yer alan yanardağ haftalardır bölgede etkili olan depremlerin ardından büyük bir patlama yaşadı. Patlama sonucu her yana lav ve kül püskürten yanardağ büyük risk oluşturdu.

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası’nda bulunan yanardağ patladı

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası’nda bulunan yanardağ haftalardır süren depremlerin ardından büyük bir patlama yaşadı. Halk kısa süre önce tahliye edilen bölgeye gelmemeleri için önemle uyarıldı. 

HALK BÖLGEYE YAKLAŞMAMASI KONUSUNDA UYARILDI

İzlanda Meteoroloji Ofisinden (IMO) yapılan açıklamaya göre Reykjanes Yarımadası’nın Grindavik kasabası yakınındaki yanardağ, haftalardır meydana gelen depremlerin ardından yerel saatle 22.17’de patlayarak lav ve kül püskürttü. Kasabadaki 4 bin kişi geçtiğimiz ay tahliye edilirken, yanardağ yakınındaki bir kaplıca da kapatıldı. Sivil Savunma, halkı bölgeye yaklaşmamaları konusunda uyardı.

İzlanda Dışişleri Bakanı Bjarni Benediktsson ise eskiden Twitter olarak bilinen X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, patlamaya rağmen İzlanda'ya gidiş-dönüş uçuşlarında herhangi bir aksama olmadığını duyurdu.

Başkent Reykjavik çevresindeki bölgede Ekim ayı sonundan bu yana deprem aktivitesinde artış yaşanıyordu.

 

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası’nda bulunan yanardağ patladı - Resim : 1