İzmir’de heyecan yaratan keşif! Tam 8 bin 200 yıllık: Çarpıcı buluntular karşımıza çıkabiliyor

İzmir Bornova’da kazı çalışmalarının sürdüğü Yeşilova Höyüğü'nde, İzmirlilerin köy yaşantısını, zevk, yeme ve içme kültürünü gösteren 8 bin 200 yıl öncesine ait atölye bulundu.

İzmir’de heyecan yaratan keşif! Tam 8 bin 200 yıllık: Çarpıcı buluntular karşımıza çıkabiliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi ve Ege Üniversitesi'nin desteğiyle Yeşilova ve Yassıtepe höyüklerindeki yürütülen kazılarda çalışmalar sürüyor.

Yeşilova Höyüğü'nde yapılan kazı çalışmalarında, İzmirlilerin köy yaşantısını, zevk, yeme ve içme kültürünü gösteren 8 bin 200 yıl öncesine ait atölye bulundu.

İzmir’de heyecan yaratan keşif! Tam 8 bin 200 yıllık: Çarpıcı buluntular karşımıza çıkabiliyor - Resim : 1

“BURADA ÜST ÜSTE KURULMUŞ 10 KÖY VAR”

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Kazı Başkanı Doç. Dr. Zafer Derin, "Yeşilova Höyüğü'nde yaklaşık 4 aya yakındır çalışıyoruz. Çarpıcı buluntular karşımıza çıkabiliyor. Özellikle ilk köy yaşamındaki İzmirlilerin; köy yaşantısını, zevk, yeme ve içme kültürünü gösteren atölye bulduk. Burada üst üste kurulmuş 10 köy var. Neolitik döneme ait bu köyler, yıkılmış tekrar üzerine yapılmış" dedi.

Derin, aynı zamanda köyün denizle bağlantısını ortaya koyan sülünez adını verilen çok sayıda kabuklu da bulduklarını belirtti.

İzmir’de heyecan yaratan keşif! Tam 8 bin 200 yıllık: Çarpıcı buluntular karşımıza çıkabiliyor - Resim : 2