İzmir'deki mucizeden acı haber geldi! Enkazdan çıkarılan bir çocuk hayatını kaybetti

İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Doğanlar Apartmanı'ndan 4 çocuğuyla birlikte enkaz altında kalan anne öğlen saatlerinde çıkarılmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, enkazdan çıkarılan 3 çocuktan birinin hayatını kaybettiğini, anne ve 2 çocuğun ise durumunun iyi olduğunu açıkladı. 1 çocuğa ulaşılamadı.

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Bayraklı ilçesindeki Doğanlar Apartmanı enkazında kalan bir anne ve 4 çocuğunu kurtarmak için devam eden çabalar sonuç verdi. Anne ve 3 çocuğu enkazdan çıkarılırken, 1 çocuğa ise henüz ulaşılamadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, enkazdan çıkarılan 3 çocuktan 1'inin hayatını kaybettiğini açıklarken, çalışmaların devam ettiğini ifade etti. Koca, anne ve iki çocuğun ise durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

Neler olmuştu?

Enkaz altında kalan anne ve 4 çocuğuna ulaşıldı. Ekipler enkazdın çıkarılmaları için koridor açtı. Kurtarma ekiplerinin çalışmaları hız kesmeden devam ederken, aileyle iletişim kesilmiyor.

1 çocuk çıkarıldı

Bayraklı'daki kurtarma çalışmalarından mucize haber geldi. 1 çocuk enkaz altından canlı olarak çıkarıldı.

Çocuğu çıkaran ekipler diğer enkaz altındaki kişileri çıkarabilmek için yeniden çalışmalara başladı.

Ekiplerin sırayla anne ve diğer çocukları çıkarması bekleniyor...

1 çocuk daha çıkarıldı!

Enkaz altından bir çocuk daha canlı yayında çıkarıldı. Çalışmalar anne ve diğer 2 çocuk için devam ediyor.

Ve bir müjde daha...

Enkazdan bir kişi daha alkışlar eşliğinde çıkarıldı. Sedye yaşam koridorundan bir kez daha dolu şekilde çıktı. Bayraklı ilçesi Doğanlar apartmanında çalışmalar sürüyor...

İnanılır gibi değil!

Doğanlar Apartmanı'na bir kez daha ekipler sedyeyi gönderdi, bir kişi daha canlı olarak enkazın altından çıkarıldı. Ekipler son kişiye de ulaşabilmek için sessizlik istedi...

Çalışmalar devam ediyor

İzmir'in Seferihisar açıklarındaki depremden en fazla etkilenen Bayraklı ilçesinde 9 binada arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Depremde bir marketin bulunduğu alt iki katı çöken Yılmaz Erbek Apartmanı'nda çalışma yürüten arama kurtarma ekipleri, Fadime Tolu'ya ulaşmayı başardı.

53 yaşındaki Tolu, yaralı olarak enkazdan çıkarılarak Ege Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

Tolu'nun sedyeyle ambulansa götürüldüğü sırada oğlunun seslenerek "annem dayan buradayım" demesi dikkati çekti.