Justin Bieber'dan korkutan haber! Justin Bieber'a ne oldu? Justin Bieber hasta mı?

Justin Bieber, konser turnesini iptal etti, hayranlarını korkuttu. Ramsay Hunt teşhisi konulan dünyaca ünlü yıldız, durumunun kötüye gittiğini duyurdu. Peki, Justin Bieber'a ne oldu? Justin Bieber hasta mı? İşte merak edilen tüm detaylar...

Justin Bieber'dan korkutan haber! Justin Bieber'a ne oldu? Justin Bieber hasta mı?

Dünyaca ünlü yıldız Justin Bieber'dan korkutan haber geldi. ABD'li şarkıcı, Haziran'da Toronto'daki Scotiabank Arena'da başlayacak olan Kuzey Amerika Turu'nu ertelediğini duyurdu. Bunun üzerine "Jstin Bieber'a ne oldu?" sorusun hayranları tarafından aratılmaya başlandı. Ünlü model Hailey Bieber'ın eşi Justin Bieber'a Ramsay Hunt teşhisi konuldu.

Justin Bieber'dan korkutan haber!

Amerikalı yıldız şarkıcı Justin Bieber, Kuzey Amerika Turnesini iptal etti. Konserleri iptal ettiğini sosyal medya hesabından duyuran Bieber, “Bunu söylediğime inanamıyorum. İyileşmek için her şeyi yaptım ama hastalığım giderek kötüleşiyor. Sizi çok seviyorum ve dinlenip iyileşeceğim” dedi. Hayranlarını korkutan Justin Bieber'a ne olduğu merak konusu oldu. Doktorların talimatı üzerine programlarını erteleyen Bieber, daha önce lyme hastalığı ile anılıyordu.

Justin Bieber'dan korkutan haber! Justin Bieber'a ne oldu? Justin Bieber hasta mı? - Resim : 1

Justin Bieber'a ne oldu?

Justin Bieber'a Ramsay Hunt teşhisi konuldu. Yüzünün yarısı felç olan şarkıcı, “Kulağımdaki sinirlere saldıran bu virüs yüz sinirlerimi etkiledi ve yüz felci geçirmeme neden oldu. Görebildiğiniz üzere gözümü kırpmıyorum. Yüzümün bu tarafıyla gülümseyemiyorum. Yüzümün yarısında tam felç var” açıklamasını yaptı. İyileşmek için yüz egzersizleri yaptığını da söyleyen Bieber, turnesini iptal ettiğini ve bir müddet dinleneceğini açıkladı. 

Justin Bieber'dan korkutan haber! Justin Bieber'a ne oldu? Justin Bieber hasta mı? - Resim : 2

Justin Bieber hasta mı?

Ünlü şarkıcı Ramsay Hunt sendromuna yakalandı. Ramsay Hunt sendromu (RHS) akut olarak gelişen fasial felç ve buna neden olan Varicella Zoster Virusuna (VZV) bağlı dış kulak kanalının, kulak derisinin veziküler lezyon birlikteliğidir. Bell felci gibi %50 spontan iyileşme sıklığı olmasına rağmen Ramsay Hunt sendromunun morbitesi daha yüksek, komplikasyonları daha tehlikelidir.

VZV birkaç on yıllık latans devrinden sonra, özellikle yaşlılarda ve immun yetmezliği olan kişilerde, genikulat ganglionunda Herpes Zoster veya Ramsay Hunt sendromu şeklinde reaktivasyon gösterebilir. Nadir olarak,VZV büyük serebral arterlere yayılarak vaskülopati ya da vaskülite neden olarak strokla sonuçlanabilir. Kanser, immun yetmezlik sendromu gibi immun yetmezliği olan kişilerde virus daha derin dokulara penetre olabilir.

Ender olarak miyelit, küçük damar vaskülopatisi, sinüs ven trombozu, serebellit, ensefalit, ventrikülit, kalıcı işitme kaybı gibi komplikasyonlar gelişebilir. Varicella Zoster virusu için kan ve BOS'ta yapılan çalışmalar arasında en hızlı ve sensitif test polimeraz zincir reaksiyonudur (PCR). Biz serebral sinüs ven trombozu ile komplike olan Ramsey-Hunt sendromu olan bir olgu sunduk. Hastaya antikoagülasyon ve asiklovir tedavisi verildi. Erken tedavi ile fasial sinir felci ve sinus ven trombozu düzelebilir.