Kaçak canlı maç izleyenlerin evlerine tek tek girilecek denmişti. 15.000 TL ile 250.000 TL arası ceza. Bu kesin olacakmış ama

IP TV ya da diğer platformlar üzerinden kaçak maç izleyenler hakkında flaş bir iddia ortaya atılmıştı. Tek tek evlere girilerek 15.000 TL ile 250.000 TL arası ceza kesileceği iddia edildi. Konuyla ilgili önemli bir haber var.

Kaçak canlı maç izleyenlerin evlerine tek tek girilecek denmişti. 15.000 TL ile 250.000 TL arası ceza. Bu kesin olacakmış ama

Türkiye'de spor müsabakalarını izleyenler, kaçak olarak da takip edebiliyor. Ancak kaçak yayınlara artık eskisi kadar müdahale edilmeyecek. 

Haberler.com'da yer alan habere göre Korsan yayın izleyen bireylerin tek tek evlerine girilip tespit edilecek, ardından 15.000 TL ile 250.000 TL arası para cezası kesilecek. Korsan yayın izleten kişiler ise tespit edildiği taktirde 1 M dolara kadar para cezası uygulanacağı iddia edilmişti. 

PARA CEZASI DEĞİL AMA

TRT Haber'de yer alan habere göre, IP TV ve türevi kaçak yayınlar kullananların tespiti halinde söz konusu kişiler 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

Öte yandan söz konusu kaçak yayınların ödeme yöntemiyle ilgili de sıkıntılar yaşanması olası. IP TV hizmeti veren kuruluşlar genellikle iban yoluyla ödeme alıyor. Dolayısıyla korsan yayın kullananlar ödemeyi şahsi bir hesaba yapıyor. Para gönderilen kişilerin herhangi bir terör ya da suç örgütü mensubu çıkması durumunda kaçak yayın izleyenler bu açıdan da sancılı bir süreçle karşı karşıya kalabilir.