Polis otosunda skandal

28 yaşındaki kadın polis memuru, görev başındayken 49 yaşındaki erkek meslektaşına ekip otomobilinde oral seks yaptığı için meslekten men edildi. Çift, birbirlerini motive etmek için böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Polis otosunda skandal

Güney Galler'deki Cardiff yakınlarındaki Tonyrefail'de 28 yaşındaki kadın polisi memuru Abby Powell, üzerinde üniforması varken ve görevdeyken devriye aracının içerisinde 49 yaşındaki meslektaşı Alex Price'a 'motive etmek için' oral seks yaptığını kabul edince ikili meslekten men edildi.

Güney Galler Polis teşkilatında görevli memurlar, duruşma öncesinde verdikleri ifadede 'oral seks' iddiasını reddetmişti. Çiftin arasında uzun zamandır bir ilişki olduğu belirtilirken, görev başındaki polis memurlarının bu tür eylemler gerçekleştirmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Önce inkar, sonra kabul ettiler

Cardiff'te yargılanan çift, endişe ettikleri için ilk etapta iddiaları kabul etmediklerini belirtti. Daha sonra tüm suçlamaları kabul eden çift, görevi kötüye kullanmaktan suçlu bulundu.

Polis yetkilisi Jonathan Walters, ikilinin önce inkar edip ardından yaşananları kabul etmesinin durumlarını daha kötüye soktuğunu belirterek, sadece arabada değil, görevde oldukları sürede başka yerlerde de benzer eylemlerde bulunduklarının tespit edildiğini söyledi.

Yaklaşık 1 yıl süren araştırma sırasında karakolda da cinsel ilişkiye girdiklerinin tespit edildiğini belirten Walters, "Gazetecilere röportaj vermeleri de bir hataydı. Önce inkar, ardından kabul ettiler. İkisinin de polis teşkilatında yeri yok" diye konuştu.