Kadın yolcuyu bıçakla tehdit eden saldırgan yakalandı

Kadıköy-Tavşantepe metrosunda akşam saatlerinde bir kadına elinde bıçakla tehditler savuran saldırgan yakandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Kadıköy-Tavşantepe metro içerisinde bir kadın şahsı bıçakla tehdit ederek hakaretlerde bulunan şahıs yakalanmıştır" denildi.

Olay dün akşam saatlerinde Kadıköy- Tavşantepe metrosunda yaşandı. Kadıköy yönüne doğru ilerleyen metro, Bostancı durağında beklediği sırada bir kadın ile erkek arasında 'maske tak' uyarısını üzerine tartışma çıktı. Elinde bıçak olan erkek etrafa küfürler savurarak önce kadının üzerine yürümüş ve ardından trenden inmişti.

Polis ekiplerinin çevrede yaptığı çalışmalar sonucu sosyal medyada yayınlanan görüntülerdeki saldırganın E.Y.(32) olduğu tespit edildi. Yapılan çalışma sonucu saldırgan saat 02.30 sıralarında Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Suç makinesi çıktı 

E.Y.'nin yapılan incelemesinde uyuşturucu madde bulundurma, uyuşturucu madde ticareti, kasten yaralama, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, mala zarar verme gibi 20 suç kaydının olduğu anlaşıldı. E.Y.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Kadıköy-Tavşantepe metro içerisinde bir kadın şahsı bıçakla tehdit ederek hakaretlerde bulunan şahıs yakalanmıştır" denildi. 

Kadın yolcuyu bıçakla tehdit eden saldırgan yakalandı - Resim : 1

Bıçağı gazete kağıtına sarmış 

Polisin saldırganı yakalama anı kameraya yansıdı. Görüntülerde polis ekipleri, eve girerek saldırganı yere yatırıyor. Polisler,  E.Y.'yi kelepçeleyip, üzerini arıyor. Görüntülerin devamında ise saldırganın olayda kullandığı bıçak mutfakta bulunuyor.  E.Y.'nin bıçağı gazete kağıdına sardıktan sonra, plastik poşete koyduğu belirlendi.

Maske takmayan kadını uyarmış 

Saldırgan E.Y.'nin maske takmayan bir kadın yolcuyu uyardığı kadının 'cilt hastasıyım' yanıtı veremesi üzerine sinirlenip duruma müdahale eden diğer kadın yolculara saldırı girişiminde bulunduğu öğrenildi. 

 

O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına kaydedilmiş ve sosyal medyada büyün yankı uyandırmıştı.

Yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden bu sabah yapılan açıklamada, "Kadıköy-Tavşantepe metro içerisinde bir kadın şahsı bıçakla tehdit ederek hakaretlerde bulunan şahıs yakalanmıştır" denildi.