Kadir Suresi anlamı nedir? Kadir Suresi okunuşu nasıl? Kadir Suresi Türkçe meali nedir?

Ramazan ayının sonlarına yaklaşırken mübarek Kadir Gecesi bu akşam idrak edilecek. Kadir Suresi anlamı nedir? Bu hayırlı gecede ibadet edecek müslümanlar Kadir Suresi hakkında merak ettiklerini araştırdı. Kadir Suresi okunuşu nasıl? Kadir Suresi Türkçe meali nedir?

Kadir Suresi anlamı nedir? Kadir Suresi okunuşu nasıl? Kadir Suresi Türkçe meali nedir?

Tüm müslümanların heyecanla beklediği Kadir Gecesi 27 Nisan akşamı idrak edilecek. Kadir Suresi anlamı nedir? Bu gecenin anlam ve önemine uygun olan Kadir Suresi vatandaşlar tarafından merak edildi. Kadir Suresi okunuşu nasıl? Kadir Gecesi'nin bol bol dua ve ibadet ile geçirmek bu gece için yapılacak en büyük hayırlardandır. Kadir Suresi Türkçe meali nedir? Bu dua Kadir Gecesi'nin anlam ve önemini anlatır. İşte, tüm müslümanlar için Kadir Suresi hakkında merak edilenler haberimizde...

Kadir Suresi anlamı nedir? Kadir Suresi okunuşu nasıl? Kadir Suresi Türkçe meali nedir? - Resim : 1

Kadir Suresi anlamı nedir?

Kadir Suresi, ismini Kadir Gecesi’nden alır. Surenin konusu Kadir Gecesi’dir. Bir hadisi şerifte “Kadir Gecesi’ni Ramazan’ın son on günü içinde arayınız!” buyrulur. Buna göre ayetlerde; bin aydan daha hayırlı olan bu mübarek geceden, Müslümanlar için taşıdığı rahmet ve bereketten bahsedilir. Kadir Suresi'nin anlamı şöyledir:

"Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

Kadir Suresi okunuşu nasıl?

Bismillahirrahmânirrahîm. İnna enzelnahü fiy leyletilkadr. Ve ma edrake ma leyletülkadr. Leyletülkadri hayrüm min elfi şehr. Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr. Selamün hiye hatta matle’ılfecr

Kadir Suresi Türkçe meali nedir?

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla. Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Bilir misin nedir Kadir gecesi? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. O gece melekler ve ruh, rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece tan yeri ağarıncaya kadar esenlik doludur.