İstiğfar duası anlamı nedir? İstiğfar duası Arapça okunuşu nasıl?

Bu akşam itibariyle mübarek Kadir Gecesi geldi. İstiğfar duası anlamı nedir? Allah'tan, suçlarının bağışlanmasını dileme, tövbe etme anlamına gelir. İstiğfar duası Arapça okunuşu nasıl? Müslümanlar Kadir Gecesi'nin yaklaşmasıyla araştırmaya başladı.

İstiğfar duası anlamı nedir? İstiğfar duası Arapça okunuşu nasıl?

27 Nisan Çarşamba akşamı idrak edilecek Kadir Gecesi için müslümanlar ibadet için araştırma yapmaya başladı. İstiğfar duası anlamı nedir? Dini kaynaklarda istiğfar edilebilecek birçok dua bulunuyor. İstiğfar duası Arapça okunuşu nasıl? Bu akşam tüm müslümanlar mübarek Kadir Gecesi'nde dualar okuyacak ve ibadet edecek. İşte, tüm merak edilenler...

İstiğfar duası anlamı nedir? İstiğfar duası Arapça okunuşu nasıl? - Resim : 1

İstiğfar duası anlamı nedir?

“Ya rabbi! Bu ana gelinceye kadar benim elimden, dilimden, gözümden, kulağımdan, ayağımdan ve elimden bilerek veya bilmeyerek meydana gelen bütün günah ve hatalarıma tevbe ettim, pişman oldum. Küfür, şirk, isyan, günah ve kusur her ne türlü hâl vaki oldu ise, cümlesine tevbe ettim, pişmanlık duydum. Bir daha yapmamaya azm ü cezm ü kast ettim. Sen bu tevbemi kabul eyle. Nefsime uyup, şeytana tabi olup da aynı günah ve kusurları bir daha tekrar etmeme imkan verme, yâ Rabbi. Bir daha iman ve ikrar ediyorum ki, Peygamberlerin evveli Âdem Aleyhisselâm, ahiri ise Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm, bu ikisi arasında her ne kadar peygamber gelip geçtiyse, Bunların cümlesine inandım, iman ettim, hepsi de haktır ve gerçektir. Bütün peygamberlere, onlara gönderilmiş olan İlâhi kitaplara ve içindeki emirlere şeksiz ve şüphesiz iman ettim, dilimle ikrar, kalbimle tasdik ediyorum ve yine iman ve ikrar ediyorum ki en son kitap Kur'ân-ı Azimüşşân ve en son Peygamber de Hazret-i Muhammed Aleyhisselâm'dır.”

İstiğfar duası Arapça okunuşu nasıl?

“Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm.”