Şaka değil! Çeçen lider Kadirov 18 yaşından küçük oğullarını Ukrayna'ya savaşa yollayacak!

Ramazan Kadirov’un çocuklarının ateş talimi yaptığı görüntüler ortaya çıktı! Çeçen lideri Kadirov, destekçisi olduğu Putin için üç oğlunu savaşa yolluyor. Yaşları 18’den küçük olan çocukların ateş talimi yaptığı video ortaya çıktı. Görüntülerin ardından Kadirov açıklama yaptı.

Şaka değil! Çeçen lider Kadirov 18 yaşından küçük oğullarını Ukrayna'ya savaşa yollayacak!
Şaka değil! Çeçen lider Kadirov 18 yaşından küçük oğullarını Ukrayna'ya savaşa yollayacak! - Resim : 1
Ramazan Kadirov’un oğlu Ahmad Kadirov (16) görüntüde silahını ateşliyor.
Şaka değil! Çeçen lider Kadirov 18 yaşından küçük oğullarını Ukrayna'ya savaşa yollayacak! - Resim : 2
Kadirov’un diğer oğlu Adam (14) poligonda hedef alırken.

Ramazan Kadirov, Pazartesi günü oğulları; 14 yaşındaki Adam, 15 yaşındaki Eli ve 16 yaşındaki Ahmad’ı Ukrayna cephesine göndereceğini söyledi.

Videolarda Kadirov’un oğullarının kamuflaj kıyafet ve koyu gözlüklerle tankın üstünde roket atar ve makineli tüfek kullandıkları görüldü. Çekim esnasında çocukların gülümsediği ve baş parmakla “her şey yolunda” işareti yaptıkları da kameralara yansıyanlar arasındaydı.

Kadirov, Telegram'da "Gerçek bir dövüşte kendilerini kanıtlamanın zamanı geldi, bunu ancak memnuniyetle karşılarım. Yakında ön cepheye gidecekler ve temas hattının en zor kısımlarında olacaklar." dedi.

Üçünün de "neredeyse bebeklikten itibaren" savaş eğitimi aldıklarını ve "hiç de şakası olmadığını" vurguladı.

Kadirov ayrıca Rusya'nın son yenilgilerinin ardından, Moskova'nın şimdi Ukrayna'da düşük verimli bir nükleer silah kullanmayı düşünmesi gerektiğini de söyledi. Çeçen lider, oğlunun "savaştaki başarıları ve ihtiyaçları sahada öğrenmesini" istediğini söyledi.

15 yaşın altındaki çocukları savaşmak için kullanmak, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından savaş suçu olarak kabul ediliyor.

 

Şaka değil! Çeçen lider Kadirov 18 yaşından küçük oğullarını Ukrayna'ya savaşa yollayacak! - Resim : 3
Kadirov’un oğlu ve kardeşi atış taliminde beraber