Kahramanmaraş ve Gaziantep depremde kaç bina yıkıldı, can kaybı var mı?

Sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşları uykusundan korkuyla uyandıran depremin ardından Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi. Kahramanmaraş ve Gaziantep depremde kaç bina yıkıldı, can kaybı var mı? Depremin büyüklüğü kaç, saat kaçta oldu?

Kahramanmaraş ve Gaziantep depremde kaç bina yıkıldı, can kaybı var mı?

AFAD ve Kandilli Rasathanesi verilerine göre Kahramanmaraş'ta saat 04:17'de 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından vatandaşlar, 'Kahramanmaraş ve Gaziantep depremde kaç bina yıkıldı, can kaybı var mı? Depremin büyüklüğü kaç, saat kaçta oldu?' sorularını araştırmaya başladı. 

KAHRAMANMARAŞ VE GAZİANTEP DEPREMDE KAÇ BİNA YIKILDI, CAN KAYBI VAR MI?

Kahramanmaraş ve çevredeki birçok iller sabah saatlerinde deprem ile sarsıldı.  Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.Türkiye'nin büyük bölümünde hissedildi. AFAD, merkezi Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki depremde saat 06.30 itibarıyla 7 ilde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin yaralandığını açıkladı.

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun: "Şu an yıkılan bina ile ölü ve yaralı sayısı vermemiz mümkün değil. Hasar ciddi." açıklamasında bulundu.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su: "(Depremde) 6 bina yıkıldı, 6 vatandaşımız hayatını kaybetti, 79 vatandaşımız yaralandı."

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kentte 34 binanın yıkıldığını, 5 kişinin hayatını kaybettiğini, kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Malatya Valisi Hulusi Şahin, kentte depremde şu ana kadar 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 420 kişinin yaralandığını, 140 binanın yıkıldığını belirtti.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "(Depremde) Şu an 15 vatandaşımız vefat etti, 30 vatandaşımız da yaralı." dedi.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ KAÇ, SAAT KAÇTA OLDU? 

Deprem saat 04:17'de, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde gerçekleşti. Ardından 04:26'da Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde ve saat 04.36'da Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.