Kalçası kırılan çakal tedavisinin ardından yeniden yaban hayatına bırakıldı

Erzurum'un Oltu ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan çakal koruma altına alınarak tedavisine başlandı. Tedavisi sırasında kalçası kırık olduğu tespit edilen çakal 2 ay süren tedavisinin ardından sağlığına kavuştu. Sağlığına kavuşan çakal yetkililer tarafından yeniden doğaya bırakıldı.

Kalçası kırılan çakal tedavisinin ardından yeniden yaban hayatına bırakıldı

Erzurum'un Oltu ilçesinde yaban hayatta vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan çakal, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Oltu Şefliği tarafından koruma altına alınan çakal yaklaşık 2 ay süren tedavisinin ardından yeniden doğaya bırakıldı. 

2 AY SÜREN TEDAVİNİN ARDINDAN DOĞAYA BIRAKILDI

Erzurum'un Oltu ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Oltu Şefliğine teslim edilen yaralı çakal, veteriner hekimi tarafından yapılan kontrollerde kalçasında kırık olduğu anlaşıldı. Yapılan ilk müdahale ve bakımı ardından Kars Kafkas Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine sevk edilen çakal, yaklaşık olarak 2 aylık tedavisinin ardından sağlığına kavuştu. Çakal, yetkililer tarafından bulunduğu alana geri bırakıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan paylaşıma “Yaban dostumuz yeniden doğada” notu düşüldü.

 

Kalçası kırılan çakal tedavisinin ardından yeniden yaban hayatına bırakıldı - Resim : 1