Kale ağları yüzünden ya sakat kalıyorlar ya da ölüyorlar... Yetkililerden önemli uyarı geldi, her gün kontrol edilmeli

İnsanların spor merakı, bazı ülkelerde yaban hayatını tehdit etmeye başladı. İnsanlar çekildikten sonra özellikle geceleri dışarı çıkan yabani hayvanlar, kendilerini güvende hissettikleri açık sahalara giriyorlar. Kale ve basketbol potalarındaki filelere dolanan hayvanlar, tek başlarına kurtulamıyor. Bazılarının ölümüne bile sebep olabiliyor.

Kale ağları yüzünden ya sakat kalıyorlar ya da ölüyorlar... Yetkililerden önemli uyarı geldi, her gün kontrol edilmeli

Futbol ve basketbol gibi uluslararası sporlar tüm dünyada seviliyor, ancak Avustralya ve Birleşik Krallık'tan gelen görüntüler, oyun sonrasında düzgün bir şekilde temizlik yapılmamasının vahşi yaşamı öldürüp sakat bırakabileceğini ortaya koyuyor.

ÖLÜMLERE SEBEP OLABİLİYOR

Kalelerin çevresine çekilen fileler gece açık hava spor sahalarında bırakıldığında sorunlar ortaya çıkıyor. İnsanlar evlerinde güvenli bir şekilde yatağına çekildiklerinde, yaban hayatı avlanmak ve oynamak için spor alanlarına girmenin güvenli olduğuna inanır. Ancak dikenli teller, meyve ağacı ağları ve yapışkan hayvan tuzakları gibi ağlar da vahşi yaşamı sararak ciddi yaralanmalara ve bazen de ölüme neden olabilir.

Kale ağları yüzünden ya sakat kalıyorlar ya da ölüyorlar... Yetkililerden önemli uyarı geldi, her gün kontrol edilmeli - Resim : 1

KEMİKLERİNE ZARAR VERDİ

Pazartesi günü, RSPCA İngiltere ve Galler, futbol ağına takılmış yerli bir tilkiyi gösteren yürek burkan bir dizi fotoğraf paylaştı. Olay, hayır kurumu tarafından şimdiye kadar gördüğü en kötü vaka olarak tanımlandı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, "Hayvan kurtarıcımız, ne yazık ki kurtulmaya çalışırken ayağını kıran ve futbol ağına dolanan tilki için çağrıldı. Sıkı ağ, uzuvlarına giden kan akışını kesti ve çılgınca kaçmaya çalışmaktan kemiklerine zarar verdi." Ne yazık ki, yaralar o kadar ağırdı ki, İngiltere'ye özgü tilki ötenazi yapmak zorunda kaldı.

Kale ağları yüzünden ya sakat kalıyorlar ya da ölüyorlar... Yetkililerden önemli uyarı geldi, her gün kontrol edilmeli - Resim : 2

YABAN HAYATI OLUMSUZ ETKİLENİYOR

RSPCA Queensland'in Avustralya'da ağların tehlikelerini "daha az bilindiğini" ortaya koymasıyla benzer sorunlar Avustralya'da da yaşanıyor. Sözcü Emma Lagoon, verdiği demeçte, "Geçen yıl, Kurtarma Ekibimiz bu tür ağlara takılan kuşlar, keseli sıçanlar ve yılanlarla ilgili çok sayıda çağrıya katıldı. İnsanların bu spor ağlarını kullanılmadıkları zamanlarda saklamaları ve arka bahçedeki veya okullardaki fileleri içlerine yakalanabilecek herhangi bir hayvana karşı düzenli olarak kontrol etmeleri için tam zamanında bir hatırlatma." dedi.

Kale ağları yüzünden ya sakat kalıyorlar ya da ölüyorlar... Yetkililerden önemli uyarı geldi, her gün kontrol edilmeli - Resim : 3