Kalyoncu'dan Türk modacıya destek! Kraliyet Türk modacının defilesinde

İngiliz Kraliyet Ailesi üyelerinden manken Lady Amelia Windsor, Türk moda tasarımcısı Zeynep Kartal'ın defilesinde "marka yüzü" olarak yer aldı. Böylelikle ilk kez bir kraliyet ailesi üyesi, bir Türk tasarımcının defilesinde podyuma çıktı. Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu’nun eşi Reyhan Kalyoncu da, o gün Zeynep Kartal’ı yalnız bırakmadı.

Türk modacı Zeynep Kartal tasarladı. Marka yüzü kraliyet ailesi üyesi oldu. Reyhan Kalyoncu, başarılı Türk modacıyı bu mutlu gününde yalnız bırakmadı. İngiltere'de yaşayan Türk moda tasarımcısı ve The Royal Ascot Başkanı Zeynep Kartal, 2023 ilkbahar-yaz koleksiyonu için 70 parçadan oluşan yeni sürdürülebilir koleksiyonu ile başkent Londra’da ilk kez moda severlerin karşısına çıktı.

"İlk defa bir İngiliz kraliyet ailesi üyesi, bir Türk modacının defilesinde podyumda yürümüş oldu"
Defilenin marka yüzü ise sürdürülebilirlik üzerine çalışmalarıyla tanınan kraliyet ailesi üyesi manken Lady Amelia Windsor oldu. Böylelikle ilk defa bir İngiliz Kraliyet Ailesi üyesi, bir Türk modacının defilesinde podyumda yürümüş oldu. Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu’nun eşi Reyhan Kalyoncu da, Zeynep Kartal’a destek için defileyi izleyenler arasındaydı. Aynı zamanda Kalyon Holding Sosyal ve Kültürel İşler Komitesi Başkanı da olan Reyhan Kalyoncu, holding olarak sürdürülebilirlik adına yaptıkları projeleri de anlattı.

"Gerçekten gurur verici"
Reyhan Kalyoncu "Kendisiyle gurur duyuyorum. Başarılar diliyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Bugün arkadaşım adına çok mutluyum. Gerçekten gurur verici. Bir Türk tasarımcının Royal Family gibi bir isme tanıklık etmesi ve desteklemesi ve bunu basın dünyasında da ortaya çıkarması gerçekten gurur verici. Bu defilenin sürdürülebilirlik adına olması da daha kıymetli bunun daha da yaygınlaşması birçok diğer moda ikonlarına da destek olması ve öncü olmasını diliyorum. İleri dönüşüm adına şehre vefa adlı bir projemiz var. Burada kısırlaştıralım yaşatalım hayvanlarımıza destek veriyoruz. Ayrıca fidan dikiyoruz. Enerji konusunda tasarruf konusunda destek veriyoruz. Çünkü daha yaşanılabilir daha güzel bir dünya için hepimizin çevreye sahip çıkması gerekiyor." ifadelerini kullandı.