Dev firma Almanlara satıldı

Türkiye'nin ilk otobüs firması olan Kamil Koç, Alman Flixmobiliy GMBG'ye satıldı. Satışın resmileşmesi için Rekabet Kurumu'na başvuru yapıldığı açıklandı. Kamil Koç, 2013 yılında da sermaye şirketi Actera Group'a satılmıştı.

Dev firma Almanlara satıldı

1926 yılından bu yana Türkiye'de şehirler arası yolcu taşımacılığında hizmet veren ilk otobüs firması olma özelliğini taşıyan Kamil Koç, bin araçlık filosuyla 2013 yılında sermaye şirketi Actera Group'a satılmıştı.

Son yıllarda yeterli ilgiliyi görmediği için maddi sıkıntılar yaşayan şirketin bu kez de Almanya merkezli Flixmobiliy GMBG’ye devri için Rekabet Kurumu’na başvuru yapıldı. Başvuruda;

“Göksu Seyahat ve Taşımacılık A.Ş.’nin tüm kontrolünün doğrudan ve böylelikle Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. ve iştiraklerinin dolaylı tek kontrolünün Flixmobiliy GMBH tarafından devralınması” açıklaması yer aldı.

2011'de Almanya'da kurulan Flixmobiliy, Avrupa ve ABD’de Flixbus adıyla hizmet veriyor. Uluslararası ve şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan Flixbus daha çok çift katlı otobüslerle hizmet veriyor.