Kamu işçilerine yapılan zam sonrası memurlardan flaş talep

Kamu işçilerine yapılan yüzde 45'lik zam sonrası Memur-Sen'den flaş bir çağrı geldi. Kurumdan yapılan açıklamada, enflasyona dikkat çekilerek kamu görevlilerine yönelik ücret artışının gerekli olduğu belirtildi.

Kamu işçilerine yapılan zam sonrası memurlardan flaş talep

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, refah payı da dahil kamu işçisine yüzde 45 zam yapıldığını açıkladı. Açıklamanın ardından Memur-Sen, kamu işçilerine yönelik ücret artışlarının ardından kamu görevlilerine seyyanen zam çağrısında bulundu.

Memurlar ile işçiler arasındaki ücret makasının yılbaşı itibarıyla açıldığına değinilen yazılı açıklamada, kurumlarda çalışma barışının bu nedenle bozulduğuna, kamu personeli arasında memnuniyetsizlik ve güvenin sarsıldığına değinildi.

Açıklamada bozulan bu yapının telafisi açısından zaman kaybedilmeden ve temmuz ayı beklenmeden seyyanen zam için düzenleme yapılmasının gerekliliğine işaret edilerek, “Memur-Sen olarak, çalışma barışını bozan bu ücret adaletsizliğinin bir an önce düzeltilmesini tekraren yineliyoruz. Aksi durumun telafisi güç sonuçlara neden olacağı açıktır.” ifadelerine yer verildi.