Kanatlarını açmış yerde öyle yatarken görünce hemen telefonunu çıkarıp kayda aldı. Meğer bunu yapmaları boşa değilmiş

Kanatlarını açmış, yerde öyle yatarken görünce hemen telefonuna sarılıp kayda almaya başladı. Binlercesinin yaşadığı bölgede, yaptığı hareketi görenler şaşkına döndü. Göç mevsimi yaklaşırken saksağanların güneşin altında kanatları açmalarının önemli bir sebebi olduğu ortaya çıktı. Saksağanların, tüylerini yaymaya çalışmalarının nedeni, güneşin derilerine çarparak altlarında yaşayan parazitleri rahatsız ederek rahatlama isteklerinden kaynaklanıyor.

Saksağanların uçma mevsimi yaklaşıyor ve bu da Avustralyalıları gözlerini gökyüzüne dikmeye sevk ediyor, ancak bir Sidney sakini, sevilen yerlilerden birini alıştığından oldukça farklı bir konumda yakaladı. Endişeli kadın, kuşun kanatlarını yere düz bir şekilde açtığı videoyu internette yayınlayarak, "Bu saksağanın ne olabileceği hakkında fikri olan var mı?" diye sordu. Yaratığın davranışı karşısında şaşkına dönen kadın, uçup gitmeden önce yaklaşık 10 dakika aynı pozisyonda kaldığını ekledi. Bazı insanlar saksağanın sadece rahatlatıcı olduğunu öne sürse de gerçek biraz daha karmaşık. 

Kanatlarını açmış yerde öyle yatarken görünce hemen telefonunu çıkarıp kayda aldı. Meğer bunu yapmaları boşa değilmiş - Resim : 1

SAĞLIKLARI İÇİN GÜNEŞLENİYORLAR

Uzmanlara göre saksağanlar belirli sağlık yararları için güneşleniyor. Australian Geographic web sitesi, saksağanların meşhur "çok çok temiz" olduklarını açıklamadan önce, "Tüylerini yaymaya çalışmalarının nedeni, güneşin derilerine çarpması ve altlarında yaşayan parazitleri rahatsız etmesidir" diyor. Saksağan davranışına aşina olan diğer izleyiciler, kadını bu daha az bilinen davranış hakkında bilgilendirerek kuşun sağlığına ilişkin korkularını hafifletti. "Herkese teşekkürler. Yaralanma falan olmadığını umuyordum. Bütün bu süre boyunca ağzı gerçekten tuhaf bir şekilde açıktı. İyi oldu, sevindim, maggie'leri seviyorum" diye yanıt verdi.

Kanatlarını açmış yerde öyle yatarken görünce hemen telefonunu çıkarıp kayda aldı. Meğer bunu yapmaları boşa değilmiş - Resim : 2

YUVALAMA ZAMANI SALDIRGANLAŞIYORLAR

Bu arada, sosyal medyayı saran saksağan videoları ile Avustralyalılara, yuvalama mevsiminde saldırganlaşan erkek saksağanların yüzde 9'undan nasıl korunabilecekleri hatırlatıldı. Sidney Yaban Hayatı Kurtarma (SWR), Yahoo News Avustralya'ya "saldırının meydana geldiği belirli alanı belirlediğinizde, gerekli birkaç hafta boyunca alanın etrafından dolaşabilirsiniz" dedi. Bölgeden kaçınmak bir seçenek değilse, SWR korunma olarak şemsiye veya şapka kullanılmasını önerir. Bazı insanlar ayrıca caydırıcı olabilecek "büyük gözleri bir şapkanın üstüne boyar veya sabitler." dedi.Özellikle sorun yaratan bir kuş insanların yaralanmasına neden oluyorsa yaban hayatına zarar vermenin yasa dışı olduğunu unutmayın.