Kanseri yenen öğretmenlerini böyle karşıladılar

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kanseri yenen öğretmene ilk görev gününde öğrencileri ve arkadaşları unutulmaz bir karşılama töreni hazırladı.

Çorlu Cemile Yeşil Anadolu Lisesi unulmaz bir güne sahne oldu. Okulun coğrafya öğretmeni olan Muharrem Poyrazoğlu kanserle savaştığı 8 ayın ardından sağlığına kavuştu. İlk görev gününde okulun kapısına geldiğinde başına geleceklerden habersizdi. Muharrem öğretmen öğrencilerinin gösterdiği sevgi gösterisi kaşında gözyaşlarına hakim olamadı.

Muharrem öğretmen yakalandğı mide kanseri hastalığı nedeniyle çok sevgidiği görevine bir süre ara vermişti. Aylarca tedavi gören Poyrazoğlu, hastalığının pençesinden kurtulup sağlığına kavuşunca görevine dönmek istedi. Okuluna geldiği ilk gün unutulmaz bir sürprizle karşılaştı. Öğrenciler, öğretmenlerinin kapıdan girmesiyle birlikte önceden hazırladıkları balon ve konfetileri Muharrem öğretmenin üzerine atmaya başladılar. Öğrenciler şarkılar söylemeye ve slogan atmaya başladılar.

Karşılaştığı sevgi gösterisi karşısında bir süre ne yapacağını bilemeyen Muharrem öğretmen öğrencilerine ve öğretmen arkadaşlarına sarılarak ağladı.

Okul benim evim...

Yaptığı konuşmada evine döndüğü için mutlu olduğunu söyleyen Muharrem öğretmen rahatsızlığı süresinci arayarak, mesaj atarak moral veren, şımarık fotoğralarını göndererek neşelendirmeye çalışan öğrencilerine teşekkür ettir. Muharret öğretmen ayrıca kendisini bu süreçte yalnız bırakmayan okul müdürü ve öğretmen arkadaşları ve ailesine tek tek teşekkür etti. Duygulu anlar yaşayan öğretmenin konuşması sık sık öğrencilerin ıslıkları, alkışları ve sloganları ile kesildi.

Tahtanın başında olmak istiyorum

27 yıllık öğretmen olan Muharrem Poyrazoğlu ilk defa okulundan ve öğrencilerinden ilk defa ayrıldığını söyledi. Kanserle savaştığı süreci Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde geçiren Muharrem Öğretmen "Buradaki akademisyen kadro ve doktorların hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Geçirdiğim hastalığın tedavisi ilaç ama en büyük oranla moral ve motivasyona da dayalı. Bu yüzden herkes bana çok destek oldu. Başta ailem, arkadaşlarım, öğretmen camiası okul müdürüm, komşularım insanların o kadar çok seveni oluyormuş ki, bu duruma düşünce mesaj, iletileri ve aramaları ile destek veren öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Süreci tamamladım. Bundan sonra en kısa sürede tekrar tahtanın başında olmak istiyorum. Çok özledim mesleğimi yapmayı, 8 aydır çok uzak kaldım. Hiçbir şey yapmadan yaşamın kıyısında kalmak çok zor. Ancak gelen destek telefonları ile moral ve motivasyon yükselince tedavim daha kısa sürede tamamlandı" dedi.

Öğrencilerim bana büyük bir güç verdi

Okulunun ilk gününde öğrenci ve öğretmenlerin toplanmasını istedemediği için teneffüsün bitmesini bekleyip, ders arasında okula girmeyi istediğini söyleyen Muharrem öğretmen ancak bambaşka bir senaryo ile karşılaştığnı söyledi. Atılan balonların, çalınan ıslıkların yılların sert gözüken Muharrem hoca imajını bir anda yerle bir ettiğini, duygularına engel olamadığını söyledi. Muharrem öğretmen, "Kendimi çok güçlü ve moralli hissediyorum. Bu hastalıkla uğraşan herkese şunu söylemek istiyorum. Yaşamak çok güzel. Bu hastalıkta moral ve motivasyonla yeneceğini inancı pekişmesi. Ben buraya girince herkesi tanıyor ve herkese sarılmak istiyordum. Fakat bir süre sonra o yukardan balonların atılması ve daha sonra tutamadım kendimi çok fazla sert gözüken o Muharrem hoca imajını bir anda yerle bir ettim. Ağladım. Çok büyük bir duygusallık yaşadım. Çocukların yarattığı bu ortam çok güzeldi. Onları çok seviyorum ve onlara daha fazla faydalı olmak istiyorum. Bundan sonraki süreçte daha fazla çalışmak istiyorum. Hepsi ayrı bir değer çünkü. Sağ olsunlar onlar da bana aynı değeri göstermişler. Bu eğitimin ya da mesleğimizin en güzel yanıydı. Çok güzel bir gün yaşadım" diye konuştu.