Kanyon AVM'nin otoparkında yaşanan dehşet verici kazanın mağdurları konuştu! "O paylaşımları bizi derinden yaraladı"

Geçtiğimiz Ocak ayında Şişli'de bulunan Kanyon Avm'nin otoparkında yaşanan feci kazada, sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil, cam kapıyı kırıp, içeri girerek 1'i ağır 3 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Akıl almaz olayda ağır yaralanan Sezen Ö. ve olaya tanık olan eşi Gökhan Ö., tv100.com editörü Müge Yücetürk'e yaşanan süreçle ilgili açıklamalarda bulundu. Avm'nin olaydan hemen sonra yaptığı bir paylaşıma dikkat çekerek, "O paylaşımları bizi derinden yaraladı" ifadelerini kullandı.

Kanyon AVM'nin otoparkında yaşanan dehşet verici kazanın mağdurları konuştu! "O paylaşımları bizi derinden yaraladı"

Şişli'de Kanyon AVM'nin otoparkında Ocak ayında meydana gelen olayda sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobil, cam kapıyı kırıp, içeri girerek 1'i ağır 3 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Olaydan sonra, gözaltına alınan sürücü, emniyetteki ifade işlemleri sonrası "taksirle yaralama" suçundan sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Kanyon AVM'nin otoparkında yaşanan dehşet verici kazanın mağdurları konuştu! "O paylaşımları bizi derinden yaraladı" - Resim : 1

Kazada, 8 yaşındaki küçük oğluyla birlikte ağır yaralanan Sezen Ö. ve olaya tanık olan eşi Gökhan Ö., tv100.com editörü Müge Yücetürk'e kazadan sonra yaşanan süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

"AVM GİRİŞİNDE, OTOMOBİL GİRİŞİNİ ENGELLEYECEK ÇELİK BARİYER YOKTU"

Sezen Ö., oğlu Kuzey Ö.'nün bu kaza nedeniyle 6 ameliyat geçirdiğini ve hayati tehlikesinin uzun bir süre devam ettiğini belirtti. Bu süreçte, ne kazayı gerçekleştiren sürücünün, ne de Avm yetkillerinin yanlarında olmadığını belirterek, "bu zorlu süreçte tamamen yalnız bırakıldık. En azından bir 'geçmiş olsun' beklerdik. Bu tarz başka olayların yaşanmaması için Avm'nin bu yaşanan güvenlik açığını gidermesini istiyoruz. Kapı girişinde olması gereken ve araçları durdurabilecek çelik bariyer sistemi bu Avm'de ne yazık ki yok ve konunun takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı. 

Kanyon AVM'nin otoparkında yaşanan dehşet verici kazanın mağdurları konuştu! "O paylaşımları bizi derinden yaraladı" - Resim : 2

Mağdur Sezen Ö. ayrıca, kazadan bir hafta sonra Avm' nin bir etkinlik maksadıyla paylaştığı, olayın gerçekleştiği yürüyen merdivenlerde hediye paketleri ve çiçeklerle reklam yapıldığını görünce yaşananlara isyan ettiğini belirtti.

Kanyon AVM'nin otoparkında yaşanan dehşet verici kazanın mağdurları konuştu! "O paylaşımları bizi derinden yaraladı" - Resim : 3

Sezen Ö., "O merdivenlerde benim oğlum ve ben ölümden döndük, en zor zamanlarımızı yaşadığımız dönemde, böyle bir paylaşım yapmaları bizi derinden yaraladı" şeklinde konuştu. 

Kanyon AVM'nin otoparkında yaşanan dehşet verici kazanın mağdurları konuştu! "O paylaşımları bizi derinden yaraladı" - Resim : 4

"AYNI KABUSU BAŞKA AİLELER DE YAŞAMASIN"

Mağdur Kuzey Ö.'nün babası Gökhan Ö. ise, "İstanbul'un merkezinde her hafta sonu binlerce kişinin ziyaret ettiği bir Avm'de otoparktan bir araç yürüyen merdivene nasıl girip insanlara çarpabilir? Böyle bir olay nasıl olabilir hala aklımız almıyor. Dünyada eşi benzeri yok diye düşünüyorum. Aracın çarpması ile oğlum Kuzey merdivenlerin en üstünden en aşağı uçup duvar ile merdiven arasına sıkıştı. Eşim bulunduğumuz kattan 1 kat aşağı uçtu ve kırık camlar üzerine düştü. Olayın olduğu akşam kaldırıldığımız hastanede 8 yaşındaki oğlum kırık olan bölgede bulunan çok önemli damar ve sinirler nedeniyle hayati risk görülerek acil operasyona alındı ve yoğun bakımda yattı. Sonrasında 2 ay sabit pozisyonda olduğu yerde yatmak zorunda kaldı. Plastik cerrahi tarafında defalarca ameliyata girdi çıktı ve belki yarasının tam iyileşmesi için 18 yasina kadar farklı operasyonlar geçirmesi gerekecek. 8 yaşında bir çocuğa kimsenin bunu yapma hakkı yok. Okula gidemiyor eğitiminden geri kaldı. Parka gidemiyor arkadaşları ile oyun oynayamıyor. Eşim solak ve sol kolu kırıldı. Vücudunun her tarafında kesik ve yaralar oluştu. Elini hala kullanamıyor ve 2 aydır işinden uzak. Ailece büyük bir travma yaşadık. Olaydan sorumlu kişiler ve yetkililer hakkında gerekenin yapılmasını istiyoruz ki ayni kabusu başka aileler, başka insanlar da yaşamasın. Kanuni haklarımız ne ise sonuna kadar şikayetçi olacağız" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU?

Şişli’de Kanyon AVM’nin otoparkında kontrolden çıkan otomobil, cam kapıyı kırıp yürüyen merdivene daldı. Kazada 1 kadın ve 8 yaşındaki çocuğu yaralandı. 

Kaza, saat 17.00 sıralarında Şişli Esentepe Mahallesi'nde bulunan Kanyon AVM'nin katlı otoparkında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, otopark içerisinde aracı ile seyir halinde olan sürücü İ.G. bir anda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç, cam kapıyı kırdıktan sonra yürüyen merdivenlere daldı. Otomobil, o esnada merdivenlerden yukarı çıktıkları esnada S.Ö. (46) isimli kadın ve oğlu K.Ö.’ye (8) çarptı. Kaza anı ise kameralara anbean yansıdı.

Olayın ardından ihbar üzerine alışveriş merkezine sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları ilk müdahale sonrası kadını ve oğlunu ambulansla hastaneye kaldırarak tedavi altına aldı. K.Ö.'nün hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Öte yandan sürücü ise olay sonrası polis tarafından gözaltına alındı. Emniyete götürülen sürücünün, ifade işlemleri sonrası "taksirle yaralama" suçundan adliyeye sevk edildi.