Karabük'te 41 noktaya tam 52 bin 46 adet bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde "Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes" sloganıyla düzenlenen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri çerçevesinde Karabük’te 41 noktada 52 bin 46 fidan dikimi yapıldı.

Karabük'te 41 noktaya tam 52 bin 46 adet bırakıldı

Karabük’te 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri bünyesinde "Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes" sloganıyla fidan dikim programı yapıldı. Bostanbükü köyü Kılavuzlar Mahallesinde düzenlenen programda mahlep, yabani kiraz ve sedir türlerinde 2 bin 23 fidan toprakla buluşturuldu. Kent genelinde eş zamanlı olarak 41 noktada 52 bin 46 fidan dikimi yapıldı.

Karabük'te 41 noktaya tam 52 bin 46 adet bırakıldı - Resim : 1

VALİ YAVUZ: İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ KONUŞMAMIZ GEREKİYOR 

Programda konuşan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, “İklim değişikliği konusu şu anda ciddi şekilde konuşmamız gereken ciddi şekilde tedbir almamız gereken ve bununla ilgili çalışmalar yapılması gereken bir konu. Çünkü son yıllarda iklim değişikliğine bağlı olarak afetler ve afetlerle birlikte değişen iklimle birlikte de çeşitli olumsuz sonuçlarla karşı karşıya geliyoruz. Bölgemizde geçmiş yıllarda çok fazla rastlanılmayan sel olayları gibi bununla birlikte bazı bölgelerde çığ olayları gibi suların çekilmesi ve yükselmesiyle ilgili konular gibi birçok konuda bunun etkilerini hep birlikte görüyoruz” dedi.