Karadağ Cumhurbaşkanı Djukanovic İstanbul’da! Erdoğan’dan önemli açıklamalar: Balkanlarda istikrarın korunması özel önem atfediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic​​​​​​​ ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Balkanlar'da istikrarın korunmasına özel önem atfettiklerini dile getiren Erdoğan, "Karadağ'daki Türk yatırımlarının toplamı 67 milyon doları aşmıştır. Şu anda Karadağ’daki Türk yatırımcı şirketlerin sayısı ise 3 bin 800’dür" ifadelerini kullandı.

Karadağ Cumhurbaşkanı Djukanovic İstanbul’da! Erdoğan’dan önemli açıklamalar: Balkanlarda istikrarın korunması özel önem atfediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanovic​​​​​​​ ile ortak basın toplantısında ortak açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Karadağ ile ticaret

Bu senenin ilk 11 ayındaki rakam yüzde 49'luk bir artış yaşanmıştır. 182 milyon dolara ulaşarak rekor kırdık.  TİKA Karadağ'da 400'den fazla proje ve faaliyet gerçekleştirdi. Karadağ'ı desteklemeye devam edeceğiz.

"Karadağ, barışa önemli katkılar sağlıyor"

Balkanlar başta olmak üzere çok önemli değerlendirmeler yapma fırsatı bulduk. Balkanlar'ın önemli bir parçası olan Karadağ barışa önemli katkılar sağlıyor.

Karadağ'ın Avrupa Birliği'yle bütünleşme çalışmalarını takip ediyoruz. Cukanoviç'e bir kez daha hoş geldin diyorum. Karadağ'daki Türk yatırımlarının toplamı 67 milyon doları aşmıştır. Şu anda Karadağ’daki Türk yatırımcı şirketlerin sayısı ise 3 bin 800’dür.

Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç'in açıklamalarından satır başları ise şu şekilde:

Bugün İstanbul'da bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bu davetten dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyorum.

"Yeni ticaret hacminin büyümesi konusunda konuşmuştuk"

Birçok alanları ele almıştık, ekonomik gelişmeleri konuşmuştuk. Altyapı, enerji, su, ormancılık, sağlık ve eğitim alanında konuları ele aldık.Yeni ticari hacminin büyümesi konusunda konuşmuştuk.

"Bugün dostane ve açık görüşmeler gerçekleştirdik"

Eğer gelişeceksek, ileri gideceksek güvenli bir şekilde gitmeliyiz. Bugün dostane ve açık görüşmeler gerçekleştirdik. Dostane ilişkilerimizin gelişmesinde önemli bir toplantı olduğunu düşünüyorum.