Start verildi! İşte tarihi keşiften ilk görüntüler

Karadeniz Gazı için start verilmesinin ardından ilk görüntüler gelmeye başladı. 2 bin 200 metre altındaki operasyonda doğalgazın karaya çıkarılması için ilk borular denize döşendi.

Start verildi! İşte tarihi keşiften ilk görüntüler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla Zonguldak’ta gerçekleştirilen Karadeniz gazının denize ilk boru indirme ve kaynak töreninin ardından ilk görüntüler gelmeye başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre; çalışmaların bu yılın Kasım ayının ilk haftalarında tamamlanması planlanıyor. 2023'te de günlük 10 milyon metreküp gaz sisteme girecek.

Start verildi! İşte tarihi keşiften ilk görüntüler - Resim : 1

Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın karaya çıkarılması için ilk borular denize döşendi. Suyun 2 bin 200 metre altındaki operasyondan da ilk görüntüler ise paylaşıldı.

Bakan Fatih Dönmez, "Karadeniz'de 2 bin 200 metre altında çalışmalar sürüyor. Yıl sonuna kadar boru döşeme işini bitireceğiz. Sadece tek boru da yok burada aslında" dedi.

Bakan Dönmez, "Gazı taşıyacağımız 16 inçlik bir boru hattının yanında ona yardımcı olmak üzere çeşitli kimyasal maddelerin sahaya gönderileceği bir hattımız var. Üretim sürecini hızlandırdık. Keşiften üretime kadar süreç 2 buçuk yıl sürmüş olacak" diye konuştu.

Start verildi! İşte tarihi keşiften ilk görüntüler - Resim : 3