Karadeniz'e çok önemli uyarı! Öyle bir geliyor ki, taş üstünde taş bırakmayacak. Bugün ayak parmağınızı bile kapıdan çıkarmayın

Karadeniz için çok önemli son dakika uyarısı geldi. Öyle bir geliyor ki kimse evinden çıkmamalı. Öğle saatlerinden itibaren etkili olması beklenen fırtına adeta taş üstüne taş bırakmayacak. Herkes penceresini kapısını kapatıp evde otursun.

Karadeniz'e çok önemli uyarı! Öyle bir geliyor ki, taş üstünde taş bırakmayacak. Bugün ayak parmağınızı bile kapıdan çıkarmayın

Karadeniz'in batısı için çok önemli bir uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre öğleden sonra başlayaCak olan fırtına saatte 105 kilometre hızla geliyor. Yaşanacak şiddetli fırtınanın pazar gününe kadar sürmesi ön görülüyor.

PAZAR GÜNÜ ETKİSİNİ YİTİRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi, ‘Karadeniz’de fırtına bekleniyor’ başlıklı uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda, “Batı Karadeniz’de rüzgarın 22 Aralık Cumartesi günü ilk saatlerde doğusunda, öğle saatlerinden itibaren genelinde batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerinden 7-9 kuvvetlerinde (50-90 km/sa) kuvvetli fırtına, yer yer 10 kuvvetle (105 km/sa) tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 23 Aralık Pazar günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor” ifadeleri yer aldı.

Uyarı metninde ayrıca, “Doğu Karadeniz’de rüzgarın 22 Aralık’ta Cumartesi günü ilk saatlerde batısında, öğle saatlerinden itibaren genelinde batı ve kuzeybatı yönlerinden 6-8 kuvvetlerinde (50-75 km/sa) fırtına, açıklarında 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın 23 Aralık Pazar günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor” denildi.

Ayrıca ulaşımda aksama yaşanması ihtimali karşısında vatandaşlar uyarıldı.