Karagümrük’ten ayrılan Pirlo, Sampdoria’da istediğini bulamadı!

İtalya Serie B ekiplerinden Sampdoria’da görev yapan Fatih Karagümrük’ün eski teknik direktörü Andrea Pirlo, yeni takımında zorlu günler geçiriyor. Pirlo’nun takımı ligde geride kalan 6 maçta 1 galibiyet alabildi.

Karagümrük’ten ayrılan Pirlo, Sampdoria’da istediğini bulamadı!

Geçtiğimiz sezon Trendyol Süper Lig ekibi Fatih Karagümrük’te iyi bir performans sergileyen Andrea Pirlo daha sonra takımdan ayrılarak, Seria A ekibi Sampdoria’nın teknik direktörü olmuştu. Pirlo, yeni takımıyla çıktığı 6 lig maçında sadece 1 galibiyet alabildi.

Sezona 2-1’lik Ternana galibiyeti ile başlayan Pirlo’nun öğrencileri, ilk haftadan sonra oynadığı hiçbir maçı kazanamadı. Mavi-beyazlılar, ligin 2. haftasında Pisa’ya 2-0, 3. haftada Venezia’ya 2-1 mağlup oldu. Dördüncü haftada Cremonese ile 1-1 berabere kalan Sampdoria, beşinci haftada da Cittadella’ya 2-1 yenildi. Ligin son haftasında Parma karşısında da 1-1'e razı olan İtalyan ekibi, topladığı 5 puanla 15. sırada yer aldı. Andrea Pirlo’nun öğrencileri, bu maçlarda 6 gol atarken, kalesinde ise 9 gol gördü.

Karagümrük’ten ayrılan Pirlo, Sampdoria’da istediğini bulamadı! - Resim : 1

KARAGÜMRÜK’TE BAŞARILI PERFORMANS SERGİLEMİŞTİ

Geçen sezon Fatih Karagümrük’ün başında 34 resmi müsabakaya çıkan Pirlo, bu maçlarda 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 12 mağlubiyet almıştı. Pirlo yönetimindeki Karagümrük, bu karşılaşmalarda 77 gol bulurken, filelerinde 70 gole ise engel olamadı. 44 yaşındaki İtalyan çalıştırıcı, İstanbul temsilcisi ile maç başına 1.29 puan ortalaması yakalamıştı.

Öte yandan geçen sezon Fatih Karagümrük’te forma giyen ve sezon başında Sampdoria’ya transfer olan Fabio Borini ile Matteo Ricci, beklenen katkıyı sağlayamadı. Mavi-beyazlılarda 5 maça çıkan Borini, 2 asist yaparken, 4 karşılaşmada oynayan Ricci ise gol ya da asist üretemedi.