Karanlığa gömülen Gazze'de durum kritik! Hastanelerde mağduriyet artıyor!

Gazze'de elektrik santralinde yakıt bitmesiyle, bölge karanlığa gömüldü. Elektrik, su ve doğalgazın olmadığı şehirde hastanelerde de durum gittikçe kritik bir hal alıyor. Öyle ki hastanelerde mağduriyet artarken, 100 bebeğin de elektriklere bağlı ekipmanlara ihtiyacı olduğunun altı çizildi.

Karanlığa gömülen Gazze'de durum kritik! Hastanelerde mağduriyet artıyor!

Gazze'de elektirk santralinde yakıt bitmesiyle şehir karanlığa gömüldü. Bu durum, Gazze'deki hastane gibi hayati öneme sahip hizmetleri olumsuz etkiliyor.

HASTANELERDE DURUM KRİTİK

Filistin Sağlık Bakanı Mai al-Kaila, Gazze Şeridi'nde yer alan hastanelerdeki jeneratörleri çalıştıracak yakıt stoğunun perşembe günü sona ereceğini, bunun da hastanelerdeki koşulları daha da kötüleştireceğini söyledi. Gazze Şeridi son yıllarda İsrail'in kara, hava ve deniz ablukası altında bulunuyor.

"AÇIK HAVA HAPİSHANESİ"

Gazze halkının dünyanın geri kalanından kopmasına neden olan bu durum için insan hakları ve hukuk uzmanları, "açık hava hapishanesi" tanımlaması yapıyor.

Abluka, Gazze Şeridi'nin İsrail'den gelen veya İsrail üzerinden aktarılan yakıt, gıda ve tıbbi malzemelere bağımlı olması anlamına geliyor. Al Jazeera'nin haberine göre, “tam kuşatma” altında bu bile artık mümkün değil. Elektrik santralinin yakıtı bittikten sonra Gazze'de elektrik kesildi.

100 BEBEK ELEKTRİKLE ÇALIŞAN EKİPMANA BAĞIMLI

İsrail saldırılarının hedef aldığı sivillerin kaldırıldığı hastaneler, çok sayıda kritik tıbbi cihaza güç sağlayacak donanıma sahip olmayan jeneratörlere bel bağlamış durumda.

Jeneratörlerin ömrünün 1-2 gün olduğunu belirten yetkililer, halihazırda Gazze Şeridi'nde elektrikle çalışan tıbbi ekipmanlara bağımlı 100 yeni doğmuş bebeğin olduğunun altını çizdi. Ayrıca hayatta kalmak için diyaliz makinelerine ihtiyaç duyan yaklaşık bin 100 hasta var.

BM: İSRAİL ULUSLARARASI HUKUKU İHLAL EDİYOR

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, İsrail'in Gazze Şeridi'ne gıda, yakıt ve diğer temel ürünleri sağlamayı reddetmesinin uluslararası hukuka göre yasak olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği'nin dış politika sorumlusu Josep Borrell, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiğini kaydetti.