Karanlığın örtüsü altında, üç yırtıcı hayvan ormandaki kameraya takıldı. Bu 3'lü canlıyı bir arada görmek gerçekten de inanılmazdı

Doğanın vahşi ve yırtıcı yaratıkları karanlığın örtüsü altından aniden ortaya çıktı. Gecenin zifiri karanlığı içinde parlayan gözleri ile sakince etrafı kolaçan ederken kameralara yakalanan bu üçlüyü aynı anda görüntülemek gerçekten inanılmaz.

Karanlığın örtüsü altında, üç yırtıcı hayvan ormandaki kameraya takıldı. Bu 3'lü canlıyı bir arada görmek gerçekten de inanılmazdı

Doğanın vahşi ve yırtıcı yaratıkları karanlığın örtüsü altında görüntülendi. Gecenin zifiri karanlığı içinde aynı anda bu üç vahşi yaratığı görüntülemek çok büyük şans. Ormanın en derinliklerinde yaşayan ve çevresine korku saçan bu asil yaratıklar dakikalarca kameralara poz verdi.

Nadir ve yakalanması zor yaratıklar olan bulutlu leoparlar,  8 Ocak'ta Facebook'ta yayınlanan bir gönderiye göre, 25 Aralık'ta yerel saatle sabah saat 2'de Khao Ang Rue Nai Yaban Hayatı Koruma Alanı'ndaki bir iz kamerasında filme alındı.

BULUTLU LEOPARLARI GÖRÜNTÜLEMESİ OLDUKÇA ZOR

Yaban hayatı yetkilileri, Tayland Ulusal Parklar, Yaban Hayatı ve Bitki Koruma Departmanı'nın bir Facebook gönderisine göre, hayvanları bulutlu leopar ailesi olarak tanımladı. Video görüntüleri, yakalanması zor leoparları gösteriyor. İlk klip, iz kamerasının yanından geçen üç bulutlu leoparı gösteriyor. Kedigiller tek tek geçerler, biri karanlığın içinde kaybolurken biri görünür.

Yaklaşık bir dakika sonra çekilen ikinci video klip, bulutlu bir leoparın arka tarafını gösteriyor. Leopar kameraya nispeten yakındır ve çok hareketsiz durur. Arkasında, ikinci bir leoparın gözleri karanlıkta parlıyor gibi görünüyor. Videoda, ikinci leopar kameraya doğru yürümeden önce etrafına bakıyor. Video, daha yakın leopar hareket etmeye başladığında sona erer. Leoparlar kamera dışında bir şey avlıyor veya takip ediyor gibi görünüyor.

 

Karanlığın örtüsü altında, üç yırtıcı hayvan ormandaki kameraya takıldı. Bu 3'lü canlıyı bir arada görmek gerçekten de inanılmazdı - Resim : 1

GÜNDÜZLERİ SAKLANIYOR GECE AVLANIYORLAR

Tayland Ulusal Parkları'na göre, adını koyu gri tüylerinden alan bulutlu leoparlar, güneydoğu Asya'da yaşayan nesli tükenmekte olan orta büyüklükte bir kedi türüdür. Bu yırtıcı hayvanlar gündüzleri ağaçlarda saklanır ve geceleri avlanırlar. Genellikle "yalnız" ve "gizli" hayvanlardır.

Tayland Ulusal Parkları'na göre, sadece yaklaşık 10.000 bulutlu leopar kaldı ve kaçak avlanma ve ormansızlaşma gibi tehditlerle karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Yaban hayatı yetkilileri, Khao Ang Rue Nai Yaban Hayatı Koruma Alanı'ndaki bulutlu leopar manzarasının, bölgedeki türlerin korunması için olumlu bir işaret olduğunu söyledi.

 

Karanlığın örtüsü altında, üç yırtıcı hayvan ormandaki kameraya takıldı. Bu 3'lü canlıyı bir arada görmek gerçekten de inanılmazdı - Resim : 2