Karar verildi! 2027 Avrupa Oyunları İstanbul’da yapılacak

Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu, 2027 Avrupa Oyunları’nın İstanbul’da yapılmasına karar verdi. Bu konu hakkında konuşan İcra Kurulu Başkanı Spyros Capralos, “İstanbul'un 2027'de Avrupa'nın en iyi sporcularının parlayacağı mükemmel bir yer olacağını biliyoruz” dedi

Karar verildi! 2027 Avrupa Oyunları İstanbul’da yapılacak

Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu, 'Avrupa Oyunları'nın dördüncü ev sahibini belirledi. Mart ayı başında mekanlar, ulaşım, güvenlik, konaklama ve sporcu tesisleri de dahil olmak üzere şehirlerin oyunlara ev sahipliği yapma kapasitesi incelenerek rapor hazırlandı.

OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ

Raporun ardından alınan karara göre 2027'deki Avrupa Oyunları'nın İstanbul'da düzenlenmesine oy birliği ile karar verildi.

"İSTANBUL EN İYİ SPORCULARIN PARLAYACAĞI BİR YER OLACAK"

Avrupa Olimpiyat Komitesi İcra Kurulu Başkanı Spyros Capralos, Türkiye ve İstanbul'un sporun en iyi dostu olduğunu ifade etti.

Capralos, "İstanbul ve Türkiye, uzun süredir uluslararası sporun iyi dostudur; İstanbul, sporu vatandaşlarının yararına günlük yaşamın dokusuna dahil etmiştir. İstanbul'un 2027'de Avrupa'nın en iyi sporcularının parlayacağı mükemmel bir yer olacağını biliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlki 2015 yılında Bakü yapılan oyunların ikincisi Minsk'te, üçüncüsü Kraków-Malopolska'da organize edilmişti.