Kardeşini aldatan kayınbiraderini vurarak öldürdü

Adana’da kardeşini aldatan kayınbiraderi tarafından vurularak öldürülen Durmuş Süha S.’nin katil zanlısı tutuklanırken kayınbabası ve kayınbiraderi ev hapsi cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, 21 Nisan akşam saatlerinde Seyhan ilçesine bağlı Ahmet Remzi Yüreğir Mahallesi Dede Korkut Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Durmuş Süha S. (35), çocuğunun annesi C.S.’yi aldattı. Çift bu aldatma sonucu 4 aydır ayrı yaşarken durumu öğrenen C.S.’nin (34) babası N.B. (57), ‘Kızımın yuvası dağılmasın’ diyerek damadını, dünürü H.S.S.’yi (64) ve damadının ağabeyi H.S.’yi (36) evlerine çağırdı.

3 kişi N.B.’nin evine gelip damda otururken taraflar arasında tartışma çıktı. Bu sırada Durmuş Süha S.’nin kayınbiraderi H.B. (31) silahını çıkartıp bir el ateş etti. Sonra yaşanan arbedede bir el daha ateş eden H.B., kayınbiraderini ve onun ağabeyini yaraladı.

Olay yerine gelen ambulans ile hastaneye kaldırılan 2 kardeş tedavi altına alındı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen Durmuş Süha S. 22 Nisan Çarşamba günü kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Öte yandan, Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay yerinden kaçan H.B.’yi yakaladı. Ayrıca ekipler H.B.’nin kardeşi T.B. (25) ile babası N.B.’yi de gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 zanlıdan H.B. tutuklanırken T.B. ile babası N.B. ‘ev hapsi cezası’na çarptırıldı.