Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen adamın röntgenine bakan doktorlar makat kısmına bakınca kahkahalarını zor tuttu

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden adamın röntgenine bakan doktorların ağzı açık kaldı. 43 yaşındaki adamın röntgeninde makatına bir bardak saplandığı görüldü.

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen adamın röntgenine bakan doktorlar makat kısmına bakınca kahkahalarını zor tuttu

43 yalındaki evli bir adam, karın şikayetiyle doktora gittikten sonra röntgeninde görünen gerçeği öğrendi. Poposuna bir su bardağının sıkışmış halde olduğu görüldü. 12 santimlik bir su bardağının önce üç gündür orada olduğu tespit edildi.

KAZARA OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Nepal'de garip bir durum yaşandı ve olay, ülkenin Ulusal Tabipler Birliği tarafından ortaya çıkarıldı. Tuhaf hikayede bu kazayı yaşayan adamın ismi verilmedi, ancak 43 yaşındaki olan adam, makat bölgesinde bulunan bardağı "kazara" orada olduğunu iddia etti. Tıp uzmanlarına, tıkanıklığın iki gün boyunca tuvalete gitmesini engellediğini, ancak gaz çıkarabildiğini söyledi.

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen adamın röntgenine bakan doktorlar makat kısmına bakınca kahkahalarını zor tuttu - Resim : 1

 KENDİSİ ÇIKARMAYI DENEMİŞ

Bardağı kendisi çıkarmaya çalıştığını ancak başarısız olduğunu söyledi. Adama röntgen çektikten sonra karnına giden camı kavrayamayan doktorlar da öyle yaptı. Doktorlar Ameliyattan önce birkaç yöntem denemeye karar verdi. Bu yöntemden biri alt bağırsağı sıkarak bardağın çıkmasını sağlamaktı.

Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen adamın röntgenine bakan doktorlar makat kısmına bakınca kahkahalarını zor tuttu - Resim : 2

ORAYA SIKIŞMIŞTI

Bağırsak sıkılarak bardak anüsten vermeye çalışıldı, ancak cam yüksek, ters ve sıkı bir şekilde sıkıştırılmış olduğu için bu başarısız oldu. Doktorlar son çare ameliyata karar verdi. Ameliyat sonrası süreç sorunsuz geçti. Postoperatif 3. gün gaz şikayeti olan hastaya sıvı gıda başlandı. Hasta postoperatif beşinci günde dışkısını geçmişti. Ameliyat sonrası altıncı gün dren çekildi ve hasta ameliyat sonrası yedinci gün taburcu edildi. "Düzenli takipte, ameliyattan iki ay sonra iyi ve anal tonusu hala bozulmamış." dedi, doktorlar.

TEK PARÇA HALİNDE ÇIKTI

Camın görüntüleri, camı kaplayan çok koyu bir şey gösteriyor, ancak doktorlar camı tek parça halinde çıkarmayı başardılar. Neyse ki, adam için, çünkü bu, bağırsağının ciddi bir acil ameliyat gerektirecek şekilde delinmediği anlamına geliyordu. Doktorlar, bu tür bir komplikasyonun "sepsis ve ölüme" yol açabileceğini açıklamaya devam etti.