Karın kası yapmak için günde kaç mekik çekmek gerekiyor? Nasıl mekik çekilir? Nasıl karın kası yapabilirim?

Kusursuz bir düz karına sahip olabilmek için gerçekten özverili bir çalışmaya ihtiyaç vardır. Bu yaz plajda karın kaslarınızı göstererek yürümek istiyorsanız, diyetin yanı sıra karın egzersizi yapmanız gerekiyor. Peki, Karın kası yapmak için günde kaç mekik çekmek gerekiyor?

Karın kası yapmak için günde kaç mekik çekmek gerekiyor? Nasıl mekik çekilir? Nasıl karın kası yapabilirim?

Aslında bakıldığında karın kasına sahip olabilmek için bir günde şu kadar mekik çekmelisiniz demek doğru değil. Fakat, bilinmelidir ki, mekik, koordinasyonunuzu artırmanın en harika yoludur. Tabi bazı kaynaklar, belirli miktarda mekik çekilmesiyle karın kası elde edebileceğiniz düşüncesinde. Peki, karın kası için günde kaç mekik çekmek gerekiyor?

Livestrong Vakfı'na göre, her gün 25-50 tekrar ile üç set mekik çekemk, karın kasları oluşmasını ve şekillenmesini sağlıyor. Bunu kardiyo ve kuvvet antremanı ile birleştiriyorsanız, egzersizinizi sadece haftada üç kez yapmanız gerekiyor.

Nasıl karın kası yapabilirim?

Vücudunuza çok iyi bir şekil vermek istiyorsanız, izleyeceğiniz kusursuz bir formül yok. Fakat, kusursuz bir karın kası elde etmek istiyorsanız, kardiyo, ağırlık çalışması yaparak ve yağsız proteinler, sebzelerle beslenerek karın kası sahibi olabilirsiniz.

Mekik çekmenin yanı sıra, göneğinizi eritmek için en iyi temel egzersizler arasında, dağcı tırmanışı, bacak kaldırma ve Russian twists yer almaktadır.

Karın kası yapmak için günde kaç mekik çekmek gerekiyor? Nasıl mekik çekilir? Nasıl karın kası yapabilirim? - Resim : 1

Nasıl mekik çekilir?

İlk olarak, dizlerinizin kalça mesafesinde olduğuna emin olun.

Ardından ellerinizi başınızın arkasına, boynunuzla birleştiği yere koyun ve dirseklerinizin odanın her iki tarafına baktığına emin olun.

Göbek deliğinizi omurganıza doğru çekin ve gövdenizi yavaşça kaldırın.

Boynunuzu kırmayın ve çok hızlı hareket etmeyin.

Mümkün olduğunca çok sayıda mekik çekme etkileyici görünse de, hızlı hareketler kasdan daha çok momentuma etki eder.