Karısını parçalayıp, kıyma makinesinden geçirmiş

Mersin'de kocası tarafından öldürülen bankacı Cemile Ertürkoğlu cinayetinde kan donduran ayrıntılar ortaya çıktı. Mustafa Ertürkoğlu'nun eşinin cesedini parçalara ayırıp, kıyma makinesinden geçirdikten sonra kentin değişik yerlerine attığı ortaya çıktı.

Karısını parçalayıp, kıyma makinesinden geçirmiş

Savcılık hazırladığı iddianamede bankacı Cemile Ertürkoğlu'nu öldüren eşi Mustafa Ertürkoğlu'nun 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan yargılanmasını talep etti.

 Hazırlanan iddianamede vahşice işlenen cinayetin tüyleri diken diken eden ayrıntılarına yer verildi. İddinamede katil kocanın son derece soğukkanlı bir biçimde cinayetin ardından oğlunu okuldan aldığı ve komşuya çay içmeye gittiğine dikkat çekildi. Katil koca bir süre sonra karısının kayıp olduğunu söyleyerek emniyet başvurmuştu.

Bankacı Cemile Ertürkoğlu, geçtiğimiz yıl kasım ayından ayrılmak istediği eşi tarafından öldürülmüştü. Cinayetin boyutlarının bu kadar ürkütücü olduğu iddianamedeki ayrıntılarla ortaya çıktı. 

 

Mersin'in Akdeniz ilçesinde meydana gelen cinayete ilişkin hazırlanan iddianame Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, halen tutuklu bulunan zanlı Mustafa Ertürkoğlu için ’tasarlayarak öldürme’, ’canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ ve ‘eşi kasten öldürme’ suçlamalarıyla ağırlaştırılmış müebbet istenildi. Davarın ilk duruşması ise 21 Kasım'da görülecek. 

Parçalara ayırdı, farklı yerlere bıraktı

Katil Koca Ertürkoğlu verdiği ifadesinde evlilik yıldönümleri için eşine hediye aldığını ancak eşinin bunun karşılığında kendisini sevmediğini söylediğini söyledi. Ertürkoğlu, eşini hediyeyi verme bahanesiyle eve çağırdığını, gözünü şal ile kapattığını, yatak odasında boğazını maket bıçağıyla kestiğini anlattı. Eşinin ölmesinin 2-3 dakika sürdüğünü söyleyen katil koca, yakındaki bir mağazadan kıyma makinesi aldığını, parçaladığı eşinin bedenini öğüterek şehrin farklı yerlerindeki çöp kutularına attığını dile getirdi.

Cesedin bir bölümünü annesinin mezarına gömmüş

Ertürkoğlu ayrıca eşinin parçalarından bir bölümünü de Şehir Mezarlığındaki kayınvalidesinin mezarının yanında bulunan ’Elazığlı’ olarak hatırladığı mezara gömdüğü ifade etti. 

Hiçbir şey olmamış gibi oğlunu okuldan aldı

Cinayetin ardından çocuğunu okuldan aldığını ve birlikte markete gidip alışveriş yaptığını anlatan Ertürkoğlu, oğluyla çocuk parkında biraz oyalandıktan sonra komşularına gittiğini söyledi. Burada 20.30’a kadar çay içtiklerini ve saat 21.00 gibi eve geçtiklerini dile getiren Ertürkoğlu, çocuğunun 23.00 sularında uyuduğunu, bunun üzerine eşini parçalamaya devam ettiğini ifade etti. 

Profesyonel katil gibi izleri yok etmiş

Eşinin parçalarını teker teker kentin farklı yerlerindeki çöp kutularına atan Ertürkoğlu, oğlunun okulda olmasından faydalanarak ev tekrar döndüğü ve evi nasıl temizlediğini anlattı. Ertürkoğlu, evdeki kalıntı ve izleri yok etmek için banyo ile tuvaleti çamaşır suyuyla yıkadığını, fayansların arasını diş fırçası ile sürterek yıkadığını, üzerinde cesedi parçaladığı halıyı da 10 santimlik boylarda kesip, ayrı ayrı poşetlere koyarak eve en yakın çöp konteynerına attığını, daha sonra da polis merkezine giderek sanki eşinin kendiliğinden kayıp olmuş gibi müracaatta bulunduğunu söyledi. Cesedin bulunmasını önlemek için böyle bir müracaatta bulunduğunu dile getiren Ertürkoğlu, eşini öldürme sebebinin kendisini sevmemesi olduğunu ancak cinayeti tasarlayarak ve planlayarak işlemediğini savundu. 

Eşini kıyma makinesinden geçirmiş

Savcılık, zanlının olayı tasarlayarak ve planlayarak gerçekleştirdiğini iddia etti 
Savcı, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istediği Mustafa Ertürkoğlu’nun cinayeti tasarlayarak ve planlayarak işlediğini iddia etti. İddianamede, "Böyle bir cinayeti işleyen normal bir kişi geçirdiği şokun etkisi ile olayın detaylarını tam olarak anlatmasının mümkün olmamasına rağmen, şüpheli, cinayet anını saat saat ve tüm ayrıntıları ile hiç bir anını atlamadan anlatmasının cinayeti işlemeyi önceden tasarladığı ve eşini kimsenin olmadığı ve savunmasız bir anını kollayarak ve watsapp uygulaması üzerinden ve telefonla ısrarla arayarak olay günü eve çağırdığı, eşi olan maktul eve geldikten sonra planladığı şeklide önceden temin ettiği ve yatak odasına bıraktığı maket bıçağı ile eşinin boğazını kesmek ve vücudunu ayırıp, etini kıyma makinasından geçirmek suretiyle vahşice bir yöntemle öldürdüğü anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.