Karşınıza bir anda polis çıkarsa sebebi işte bu! iPhone’un yeni özelliği polisleri çileden çıkarttı

iPhone’lara gelen yeni bir özellik polisleri adeta isyan ettirdi. iPhone 14’le birlikte SE ve Watch Series 8’e tanımlanan bu algılama özelliği, düşünülenin çok daha ötesinde bir sonuç yaratıyor. Peki iPhone 14’ün yeni özelliği ne? iPhone’lara gelen yeni özellik ne? iPhone’lardaki yeni güncellemeler neler? İşte adeta bir kaosa sebep olan o yeni özellik…

Karşınıza bir anda polis çıkarsa sebebi işte bu! iPhone’un yeni özelliği polisleri çileden çıkarttı

Piyasaya sürüldüğü andan itibaren büyük bir rağbet gören iPhone 14, sahip olduğu bu özellikle adeta ortalığı birbirine kattı. iPhone 14’le birlikte SE ve Watch Series 8’e tanımlanan bu özellik polisleri isyan ettirdi. İşte o özelliğin yarattığı trajikomik olay…

iPhone 14’ün “Çarpışma Algılama” özelliği polisleri isyan ettirdi

Piyasaya yeni sürülen iPhone 14’lerdeki “Çarpışma Algılama” özelliği olası bir trafik kazasında yetkilileri uyarması için tasarlandı. Trafik kazası geçirdiğinizi tespit eden bu özellikle ilgili birimlerin hızlıca harekete geçmesi sağlanması hedeflendi. Ancak bu özelliğin sadece kaza anında çalışmadığı ortaya çıktı. The Wall Street’in yaptığı bir habere göre lunaparklarda hız treni veya su kayağı deneyimi yaşayan iPhone 14 kullanıcıları karşısında bir anda polisleri gördü! Hız trenindeki keskin virajlar, duraksamalar ve ani inişler bu algılama özelliğinin çalışmasına sebep oldu.

Karşınıza bir anda polis çıkarsa sebebi işte bu! iPhone’un yeni özelliği polisleri çileden çıkarttı - Resim : 1

Kaza yaptığınızı bildiriyor ve konumunuzu atıyor

“Çarpışma Algılama” özelliği çalıştığı anda, kolluk kuvvetlerine otomatik olarak kaza yaptığınızı bildiriyor ve konumunuzu paylaşıyor. Siz lunaparkta eğlenirken kaza yaptığınızı sanan bu özellik acil çağrı numarasını arıyor ve kolluk kuvvetleri bu aramayla sizin arkadan gelen boğuk çığlıklarınızı duyuyor. Birçok kez bu özellik sebebiyle soluğu lunaparklarda alan polisler adeta isyan etti.

Özellik test edilmişti

iPhone 14 ve diğer Apple cihazlarına gelen bu özellik tanımlanmadan önce birçok testten geçmişti. Kaza geçirdiğinizi algılayan sensörler öncelikle 20 saniye boyunca ekranınıza bir uyarı getiriyor eğer kapatmazsanız derhal acil numaraları arıyor. Lunaparkta bu uyarıyı göremeyen adrenalin tutkunlarıysa, hız treninden indikten sonra polislerle karşılaşınca şaşkınlığa uğruyor! iPhone’un bu özelliğindeki yanlışın ortadan kaldırılması, polislerin en büyük temennisi.