Kartalkaya'da 2 otel çalışanları arasında lojman kavgası

Bolu’da, Kartalkaya kayak merkezinde 2 otelin ortak kullandığı personel yatakhanesinin paylaşılamaması nedeniyle personeller arasında çıkan kavgayı jandarma ekipleri biber gazı kullanarak ayırdı. Tarafların birbirinden davacı olması nedeniyle personel yatakhanesi mühürlendi. 

Bolu'nun kayak merkezi Kartalkaya’da 2 otelin ortak olarak kullandığı 3 katlı personel yatakhanesi iddiaya göre bir otel tarafından dolduruldu. Sezon hazırlıklarını tamamlayan diğer otel de personelini yerleştirmek için yatakhanede yer bulamayınca otel sahibi ve elemanları kendi yerlerini boşaltmak için yatakhaneye gitti. Yatakhanede 2 grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle olay yerine jandarma ekipleri geldi. İki grubu biber gazı sıkarak ayıran ekipler olay yerinde bulunan kişilerin ifadesini almak üzere jandarma komutanlığına götürdü. Şüpheliler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, 2 otelin ortak kullandığı yatakhane jandarma tarafından mühürlendi. 

Olayın yaşandığı yatakhaneyi kullanan otel sahiplerinden Halit Ergül, "Daha evvel benim Grand Kartal olarak kullandığım personel lojmanı 30 Kasım günü Kartal Otel müdürü ve personeli tarafından kameralarım söküldükten sonra İstanbul’dan da tuttukları adamlarla personel yatakhanem gasp edilerek boşaltıldı. Biz de sezon geldiği için hızlı çalışmamız lazım. Benim müdürüm de personeli tamamladı ve Kartalkaya’ya gidecekti. Ben de bunu bildiğim için, burada sıkıntı var, problemler büyüyebilir diye karantinam bittikten sonra personelimle Kartalkaya’ya gittik. Kendimize ait olan yerimizi tekrar geri aldık.

Sonra jandarma geldi. Herkesin ifadesini aldı. Durum bundan ibaret. Otel basmak gibi bir şey yok. Kendime ait yeri almak otel basmaksa evet otel basıldı. Şuandaki durum jandarma tarafından o yer boşaltıldı. Konu yargıya intikal etti. Yargı süresince orası boş duracak. Yargının dediği olacak." dedi. 

İki otel arasında yaşanan yer kavgasında, otellerden birinin müdürü ve personelinin yatakhane binasına giderek güvenlik kameralarını sökmesi yine kameralara yansıdı.