Kasım ortasında aniden yol kenarlarında belirdiler! Onu bulan fotoğrafçı ne yapacağını bilemedi

Hakkari'nin Ceylanlı köy mevkiinde doğa yürüyüşüne çıkan bir vatandaş tarafından kendiliğinden oluşmuş çaşır mantarları bulundu. Kasım ayının ortasında çıkan çaşır mantarını koparan vatandaş şaşkınlığını gizleyemedi. Normal şartlarda yaz mevsiminde ortaya çıkan mantarın hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı çıktığı düşünülüyor.

Kasım ortasında aniden yol kenarlarında belirdiler! Onu bulan fotoğrafçı ne yapacağını bilemedi

Dağcılık ve doğa fotoğraflığı yapan Esat Kılıç, Hakkari'ye bağlı Ceylanlı köyünde sabah erken saatlerde doğa yürüyüşüne çıktı. Çıktığı doğa yürüyüşü sırasında yol kenarlarında çaşır mantarı bulan Kılıç şaşkınlığını gizleyemedi.

MANTARLAR MEVSİMLERİ ŞAŞIRDI

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı mevsimini şaşıran mantarlar iklim krizinin ciddiyetini gözler önüne seriyor.  Normal şartlarda yaz aylarında ortaya çıkan çaşır mantarları ile kasım ortası yolları kesişen fotoğrafçı topladığı mantarlar ile kendisine ziyafet çekti.

 

Kasım ortasında aniden yol kenarlarında belirdiler! Onu bulan fotoğrafçı ne yapacağını bilemedi - Resim : 1

GENELLİKLE YAZ AYLARINDA ORTAYA ÇIKAR

Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği üyesi dağcı ve doğa fotoğrafçısı Esat Kılıç, Ceylanlı köyünde yaptığı doğa yürüyüşü sırasında çaşır mantarına rastladı. Genellikle yaz aylarında ortaya çıkan ve çok değerli bir mantar olan çaşır mantarının kasım ayında görülmesi şaşkınlığa neden oldu.

Çaşır mantarının yaz aylarında yüksek rakımda görüldüğünü ve birçok ailenin geçim kaynağı haline geldiğini ifade eden Kılıç, sosyal medya hesabında paylaştığı videoda, “Bugün 11 Kasım 2023. Ceylanlı köyündeyiz ve çaşır mantarı topladık” dedi.

 

Kasım ortasında aniden yol kenarlarında belirdiler! Onu bulan fotoğrafçı ne yapacağını bilemedi - Resim : 2