Katliam devam ediyor! 39'u çocuk, 22'si kadın 139 Filistinli şehit oldu

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana 39'u çocuk, 22'si kadın 139 Filistinli şehit oldu, 950 Filistinli yaralandı.

Katliam devam ediyor! 39'u çocuk, 22'si kadın 139 Filistinli şehit oldu

 İsrail savaş uçaklarının, Gazze'nin batı kesimindeki Şati Mülteci Kampı'nda bir eve düzenlediği saldırıda, çoğu çocuk 10 Filistinli daha şehit oldu.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre İsrail savaş uçakları, Şati Mülteci Kampı'nda Ebu Hatab ailesinin yaşadığı eve saldırı düzenledi.

Enkaz altındakileri arama ve kurtarma çalışmalarının devam ediyor.

Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Şati Mülteci Kampı'ndaki bir eve düzenlenen saldırıya karşılık olarak ve işgal altındaki Batı Şeria'da şehit olan Filistinlilerin intikamının alınması için Aşdod, Beersheba'nın roketlerle vurulduğunu duyurdu.

Sokaklara dökülen Filistinlilere saldırdılar

İsrail güçleri, farklı kentlerde sokaklara dökülen Filistinli göstericilere de sert müdahalede bulundu.

İşgalci İsrail güçlerinin, Filistinlilere yönelik saldırıları Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde de devam ediyor. İsrail savaş uçakları, Gazze’nin kuzeyine yaklaşık 30 saldırı gerçekleştirdi. Sivillerin evlerinin ve bir caminin hedef alındığı saldırılarda can kaybı ve yaralılar olduğu öğrenildi. Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan can kaybı ya da yaralı sayısına ilişkin herhangi bir açıklamada gelmezken, saldırı sonucu bölgenin genelinde elektrikler kesildi.

İçişleri Bakanlığı binası da vuruldu

Daha erken saatlerde ise İsrail savaş uçakları, Gazze'nin batısında bulunan Filistin İçişleri Bakanlığı ve Filistin Üretim Bankası binalarını vurmuştu. Gazze İçişleri ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bakanlık binasının hedef alınmasının uluslararası hukukun açık bir ihlali olduğu belirtilerek, işgalci İsrail’in saldırılarına maruz kalan Filistin halkını koruma görevini yerine getirmeye devam edecekleri ifade edildi. Saldırı sonucu banka binası tamamen yıkılırken, bölgeden dumanlar yükseldi.

İsrail’den El Halil'deki Filistinlilerin gösterisine sert müdahale

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırıları sürerken, Filistin halkından İsrail saldırılarına karşı protesto gösterileri gün boyu ve akşam saatlerinde de devam etti. Batı Şeria’nın El Halil kentinde halkın savaşın sona ermesini talep ettiği gösterilere İsrail güçleri sert müdahale etti. İsrail güçlerinin, Al-Shuhada caddesindeki kontrol noktasına yürüyen göstericilere ses ve gaz bombaları ile müdahalesi sonucu sokaklar savaş alanına döndü.