Kavurucu sıcaklar onlara daha zor: "Sıcaktan kilo veriyoruz"

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve sıcaklığın gölgede 41 dereceye dek çıktığı İzmir’de de döner ustalarıyla ocakbaşı çalışanlarının zorlu mesaisi devam ediyor.

Kavurucu sıcaklar onlara daha zor: "Sıcaktan kilo veriyoruz"

Ülke genelinde etkisini sürdüren kavurucu sıcaklar İzmir’de de yoğun bir şekilde hissedilirken, gölgede 41 dereceye dek çıkan havada ağır işlerde çalışanlar etkileniyor. Ateş başında saatlerce çalışıp döner kesen ve ocakbaşında çalışanlar kavurucu sıcaklara rağmen işlerini sürdürüyor. Geçimlerini sağlamak için ateşin başında çalışmak zorunda olan ustalar, zor günler yaşıyor. Ustalar bir yandan zorlanarak işini yaparken, bir yandan da vantilatörle serinlemeye çalışıyor.

Kavurucu sıcaklar onlara daha zor: "Sıcaktan kilo veriyoruz" - Resim : 1

“YAZIN KİMSE BU İŞİ YAPMAK İSTEMİYOR”

Sıcak havalardan dolayı yazın kimsenin döner başında olmak istemediğini bu yüzden de çalışacak döner ustası bulamadıklarını belirten esnaf Fırat İşbilen, "Döner başında sıcaklık 60 70 dereceyi buluyor ama işimizi severek yapmaya çalışıyoruz. Çalışmak zorundayız. Vantilatörle serinlemeye çalışıyoruz ama pek fayda etmiyor tabi ki. Yazın bu işi kimse yapmak istemiyor, bu yüzden çalışacak bir döner ustası bulamıyoruz. Biz de ailecek bu işi yapmak zorunda kalıyoruz" diye konuştu.

Kavurucu sıcaklar onlara daha zor: "Sıcaktan kilo veriyoruz" - Resim : 2

“YAZIN OCAKBAŞINDA KİLO VERİYORUZ”

Ocakbaşında çalışan kebap ustası Rüstem Temel ise, "Yazın ocakbaşında çalışmaktan terleyerek kilo veriyoruz. Kavurucu sıcaklardan dolayı ter içinde kalıyoruz, ocakbaşında bazen nefes alamıyoruz. Dışarı çıkıp bakıyoruz resmen asfalt kaynıyor. İçeri giriyoruz, burası da 60 - 65 derece. Allah yardımcımız olsun. Normalde dışarı sıcak havaya çıktığım zaman bile benim için serin oluyor. Boyuna su içiyoruz, içtiğimiz suyun haddi hesabı yok. Vantilatörle serinlemeye çalışıyoruz ama o da sıcak hava üflüyor. Zor şartlarda çalışıyoruz ama mecburuz" açıklamasında bulundu.