Kaybolan minik kızın eteği bulundu

Kars Sarıkamış'ta evlerinin önünde oynarken kaybolan 3 yaşındaki Nurcan Sade'yi arama çalışmalarında 3. güne girildi. Minik kızın eteği dere kenarında bulundu.

Kaybolan minik kızın eteği bulundu

AFAD, UMKE ve jandarma ekiplerinin seferber olduğu arama çalışmalarının üçüncü gününde kızın eteği evin 4 kilometre ilerisindeki dere kenarında bulundu. 

Üç gün önce evlerinin önünden kaybolan minik çocuğun kaybolduğunu haber veren baba Hayrettin Sade, köylüleri ile birlikte çocuğu aramış ancak bulamamıştı. Hayrettin Sade'nin çocuğunun koybolduğunu jandarmaya bildirmesi ele arama çalışmaları kapsamlı olarak başlamıştı.

Jandarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personelinin seferber olduğu arama çalışmalarında bugün ilk bulgula ulaşıldı. Küçük kızın eteği dere kenarında bulundu.

 Dere köyden 4 kilometre uzaklıkta

Çocuğun düşme ihtimali göz önüne alınarak arama çalışmaları köyün 4 kilometre yakınlarındaki dere çevresinde yoğulaştırıldı. Çalışmalar sonucu, köye 4 kilometre uzaklıkta küçük kızın eteği dere kıyısında JAK timleri ve AFAD görevlilerince bulundu.

Acılı baba: En azından dereye düştüğünü biliyorum

Nurcan Sade'nin babası Hayrettin Sade, bulunan eteğin kızının en sevdiği etek olduğunu belirterek, "Kızımın eteğinin bulunduğu alan köye yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta. Ekipler eteği bana gösterdiler, etek kızımın eteği. Bu etek onun ölüm gelinliği oldu, bu eteği o kadar severdi ki üzerinden hiç çıkarmazdı."

Konuşmakta güçlük çeken baba Sade, "Arama çalışmaları için Allah devletten razı olsun. Bu eteği buldum, en azından suya düştüğünü biliyorum. Bu kadarını söyleyebilirim, başka bir şey diyemiyorum." diye konuştu.