Kedicik anlattıkları ile dünya gündemini salladı: Adnan Oktar beni anestezisiz burun ameliyatına zorladı

1.045 yıl hapis cezası verilen Adnan Oktar hakkındaki iddialar dünya gündemini salladı. Koruma altındaki bir kedicik dış başına verdiği demeçte Adnan Oktar'ın kendisini anestezisiz burun ameliyatına zorladığını söyleyerek 'yüzüme inen çekiçleri hala unutamıyorum" dedi.

Kedicik anlattıkları ile dünya gündemini salladı: Adnan Oktar beni anestezisiz burun ameliyatına zorladı

'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar'ın grubundan kaçan kediciklerden biri The Times'a  verdiği demeçle dünya gündemine oturdu: Anestezisiz burun ameliyatına zorladı.

Adnan Oktar'ın elinden kurtulan kedicikler ve aslanlar ardı ardına The Times ve The Sunday Times'a demeçler vererek yaşadıkları cinsel istismar ve psikolojik ve fiziksel tacizleri anlatarak dünya gündemine oturdu.

Tecavüz ve çocuk istismarı suçlamaları nedeni ile yargılandığı davada nedeniyle 1.045 yıl hapis cezası çarptırılan 65 yaşındaki Adnan Oktar'ın kedicikleri ve aslanlarının son anlattıkları tüyleri diken diken etti.

Adnan Oktar, Ocak ayında bir dizi suçlamayla yargılandığı davada 1.045 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Yıllarca televizyon programı da yapan Adnan Oktar tecavüz, çocuk istismarı, casusluk ve şantaj iddialarından suçlu bulunmuştu.

"15 yaşında cinsel istismarına uğradım"

Mağdurlar, onunla geçirdikleri süre boyunca maruz kaldıkları istismarı dile getirdiler.
Sadece 15 yaşında katıldıktan sonra sekiz yıl kalan Seda Işıldar adlı kadın, Oktar'ın 16 yaşındayken kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ve zorla burun estetiği yaptırdığını anlattı.

Kediciklerin sevgilisi olduğunu söylemişti: 1000'e yakın sevgilim var

 Duruşmada verilen ifadelerde ürkütücü ayrıntılar ve cinsel suç iddiaları basına yansımıştı.  Adnan Oktar, Aralık ayında mahkeme başkanına 1000'e yakın sevgilisi olduğunu söyleyerek dikkatleri birden üzerine çekmişti.

Evden 69 bin doğum kontrol hapı çıktı: Cilt için kullandım

Duruşmada, kimliği yalnızca CC olarak belirtilen kadınlardan biri, mahkemeye Oktar'ın kendisine ve diğer kadınlara defalarca cinsel tacizde bulunduğunu söyledi.

CC mahkemeye verdiği demeçte, tecavüz ettiği kadınlardan bazılarının doğum kontrol hapı almaya zorlandığını söyledi.

Polisin evinde bulduğu yaklaşık 69 bin doğum kontrol hapı sorusuna Oktar, bunların cilt rahatsızlıkları ve adet düzensizliklerini tedavi etmek için kullanıldığını söylemişti. 

Adnan Oktar ayrıca, 2016'daki  darbe girişimini planlayan FETÖ lideri Fethullah Gülen'e yardım etmekten de suçlu bulunmuşu.

Sunday Times'a konuşan, onunla birlikte yaşayan ve kediciklerden birkaç kadın ve aslanlar'dan bazıları tek tek açıklama yapmaya başladı ve yaşadıkları tacizi anlattı.

 2018'de evine yapılan baskınla tutuklandı

2018 yılında, grubuna yönelik yürütülen soruşturma kapsamında İstanbul ve diğer şehirlerdeki mülklerine yapılan polis baskınlarında onlarca takipçisi ile birlikte tutuklandı.

"16 yaşında cinsel istismara uğradım"

Bir kadın gazeteye 16 yaşındayken tarikat lideri tarafından cinsel istismara uğradığını, 20 yaşındayken genel anestezi olmadan burun estetiği olmaya zorlandığını söyledi.

Ameliyattan dolayı hala travma geçirdiğini söyledi: 'Çekici hala hatırlıyorum. Çekiç ve keskiyi burnuma kaç kez vurduklarını sayıyordum” dedi.

 Seda Işıldar ise 15 yaşındayken Adnan Oktar'ın müridleri araszına 980'lerde okul arkadaşları vasıtasıyla katıldığını söyledi. Şuan 50 yaşında resmi kimliği olmayan kadın ise zehirli ilişkilere zorlandığını ve bir evde yıllarca izole edildiğini söyledi.

Oktar'ın kediciklerinden Selda ise 30'lu yaşlarındayken kendisini onunla evlenmeye zorladığını ancak 8 yıl sonra kaçabildiğini ve Kanada'ya yerleştiğini söyledi. 

Örgüte 2006 yılında 24 yaşındayken katılan Ceylan Özgül ise en tanınan kediciklerden olduğunu belirterek taciz iddialarını doğruladı.

 Özgül, Oktar'la ilk tanıştığında eğlenceli olduğu için onunla konuşmayı sevdiğini ve onu ciddiye aldığını söyledi. Grubun uluslararası itibarının artmasına yardımcı olduğunu anlatan Özgül University College London dahil olmak üzere prestijli kuruluşlarla Oktar için konuşmalar yaptığını belirtti.

Özgül yaşadıklarının normal olmadığını sürekli kameralarla izlenen bir evde izole edildiği zaman anladığını söyledi.

78'i tutuklu 236 zanlının yargılandığı Adnan Oktar davasında, Oktar'ın bir komplonun kurbanı olduğunu ileri sürerek kendini savundu. Adnan Oktar'ın temyize gitmesi bekleniyor.