Kemal Kılıçdaroğlu istifa edecek mi? Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilirse CHP Genel Başkanlığı’ndan ayrılacak mı?

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı açıklandı. Aday krizini çözen Millet İttifakı, adaylarının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu açıkladı. Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce Altılı Masa’nın seçilecek yeni cumhurbaşkanının partisiz olacağını belirtmişti. Peki, Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığı bırakacak mı? Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilirse CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa edecek mi? İşte detaylar…

Kemal Kılıçdaroğlu istifa edecek mi? Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilirse CHP Genel Başkanlığı’ndan ayrılacak mı?

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun ev sahipliğindeki toplantıya; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu katıldı. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını Temel Karamollaoğlu açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda Millet İttifakı'nın diğer genel başkanları, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak. İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarının da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanabileceği ifadesi yol haritasının açıklandığı metinde yer aldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmasının ardından pek çok kişinin merak ettiği bir soru var: Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanlığı bırakacak mı?

KEMAL KILIÇDAROĞLU CUMHURBAŞKANI SEÇİLİRSE GENEL BAŞKANLIK GÖREVİNE DEVAM EDECEK Mİ?

Daha önceki açıklamalarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "İnşallah yeni cumhurbaşkanınız partili olmayacak, daha yukarıda olacak. Anayasaya göre yemin edecek, kazandıktan sonra partisinden ayrılacak ve yeminli partisiz bir cumhurbaşkanı olarak görev yapacak" demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde, genel başkanlığı bırakacağını aday olduktan sonra net bir şekilde ifade etmedi. Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun görevini bırakmaması için partililerin ısrar ettiği bilgileri dolaşıyor.